Moldova Agroindbank a premiat cei mai buni antreprenori din ţară din sectorul IMM

Moldova Agroindbank a premiat 25 de învingători ai concursurilor naţionale ”Cel mai bun antreprenor al anului din sectorul IMM” şi „IMM - model de responsabilitate socială”, ediţia 2016. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc astăzi în cadrul Conferinţei Internaţionale a IMM-urilor, organizate de Ministerul Economiei şi Organizaţia pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM). 

Pentru susţinerea antreprenorilor, la eveniment a fost prezent Prim Ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, Ambasadorul UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, Preşedintele Comitetului de conducere al MAIB, Serghei Cebotari, reprezentanţi ai Agenţiilor de Dezvoltare Regională, ai proiectelor de finanaţare, agenţi economici. Moldova Agroindbank a participat la conferinţă în calitate de partener principal al celor două concursuri, oferind câştigătorilor premii băneşti şi cadouri.

La ediţia din anul curent a concursului „Cel mai bun antreprenor din sectorul IMM” au participat 158 de antreprenori din 15 raioane ale republicii, care activează în domeniul agroalimentar, construcţii, servicii hoteliere, comerţ, textile, alimentaţie publică ş.a. Evenimentul a urmărit susţinerea întreprinderilor mici şi mijlocii din diverse domenii de activitate, care au înregistrat performanţe pe parcursul anului, au creat noi locuri de muncă, au utilizat tehnologii avansate. 

Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB a felicitat învingătorii competiţiei, exprimându-şi aprecierea pentru curajul şi perseverenţa acestora de aface business într-o perioadă economică dificilă. Totodată, Serghei Cebotari a subliniat că MAIB este un partener de încredere al antreprenorilor. Actualmente peste 23 mii de întreprinderi mici şi mijlocii active din ţara noastră sunt clienţi ai MAIB. 

”Moldova Agroindbank este partenerul fidel al acestui eveniment. Astăzi, în pofida tuturor greutăţilor avem IMM-uri care dezvoltă afaceri calitative, au proiecte interesante şi corespund tuturor cerinţelor de finanţare. Este foarte important că, pe parcursul anilor, am ajuns la etapa de a contribui la dezvoltarea afacerilor şi a economiei în ansamblu. Mă bucură faptul că 35% din totalul IMM-urilor active astăzi în ţară sunt clienţi ai MAIB. Aceasta este o onoare pentru noi”, a spus Serghei Cebotari.

La rândul său, Premierul Pavel Filip, a menţionat că ajuns la cea de a XI-a ediţie, concursul scoate în prim-plan toate reuşitele şi bunele practici înregistrate de antreprenori, totodată creează noi posibilităţi de dezvoltare a sectorului IMM, contribuind la dezvoltarea economică a ţării. Totodată, Premierul a vorbit despre măsurile întreprinse de Guvern pentru a facilita dezvoltarea mediului de afaceri, subliniind că aceasta va asigura fortificarea stabilităţii macroeconomice din ţară şi va spori oportunităţile de ocupare a forţei de muncă. 

“În Republica Moldova IMM-urile reprezintă circa 97% din numărul total al întreprinderilor. Ponderea acestora în PIB constituie aproximativ 32% şi asigură cu locuri de muncă 55 la sută din numărul total de angajaţi ai sectorului economic. IMM-urile sunt pilonul de bază în economiile dezvoltate, fiind totodată şi generatoarele principale de venituri la bugetul de stat, de locuri de muncă şi motoarele de inovaţii şi dezvoltare”, a menţionat Pavel Filip. 

La concursul „IMM - model de responsabilitate socială” ediţia a VII-a, MAIB a acordat premii băneşti şi cadouri la cinci câştigători. Aceştia s-au remarcat prin diverse activităţi organizate pentru comunitate, precum susţinerea echipelor sportive, donaţii pentru grădiniţe şi case de cultură, amenajarea spaţiilor publice etc. 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok