Moldova Agroindbank – ”Banca Anului 2020” în Republica Moldova potrivit The Banker

MAIB urcă şi în acest an pe podiumul performanţei, fiind desemnată ”Banca Anului 2020” în Republica Moldova de prestigioasa revistă financiară britanică The Banker, parte a grupului Financial Times. 

Premiile The Banker reprezintă una din cele mai înalte distincţii în industria bancară, fiind o recunoaştere a excelenţei şi performanţei, a plus valorii în relaţia cu clienţii, a inovaţiei şi leadership-ului adus în comunităţile în care operează băncile din întreaga lume.

Potrivit experţilor publicaţiei, anul 2020 a adus în faţa sectorului bancar provocări nemaiîntâlnite. Sectorul a fost un pilon esenţial pentru furnizarea stabilităţii şi accesului la servicii vitale în aceste momente critice. Experţii au pus un accent deosebit în acest an pe instituţiile bancare care şi-au pliat strategia pentru a răspunde necesităţilor clienţilor şi care şi-au menţinut rezilienţa în faţa pandemiei. 

”Pentru Moldova Agroindbank este o onoare să primească acest important premiu internaţional din partea The Banker şi să fie pe podiumul de premiere alături de cele mai bune bănci din lume. Cu certitudine, înalta distincţie este o reconfirmare a eforturilor depuse pentru a susţine clienţii în această perioadă deloc simplă, a modelului de afaceri solid, a inovaţiilor bancare. Deşi 2020 este un an plin de provocări, în contextul pandemiei COVID-19, ne-a oferit şi multiple oportunităţi de a ne servi clienţii inclusiv de la distanţă, datorită dedicaţiei noastre pentru digitalizare. Dedic acest trofeu clienţilor Moldova Agroindbank, pentru că au ales să facă banking împreună cu cea mai bună bancă din Moldova, angajaţilor şi acţionarilor, pentru profesionalism şi încredere”, a menţionat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank, cu ocazia primirii premiului The Banker. 

Fondată în 1926, publicaţia The Banker este axată pe sectorul bancar şi cel al pieţelor financiare. Anual, The Banker premiază excelenţa din sectorul bancar în peste 100 de ţări. 

Premiul The Banker este a patra distincţie internaţională primită de Moldova Agroindbank în anul 2020. Anterior, MAIB a primit titlul ”Best Digital Bank Moldova” din partea experţilor Global Banking and Finance Review, fiind apreciată ca cea mai digitalizată bancă din Moldova. ”Cea mai bună bancă din Moldova după calitatea activelor”, ”Cea mai bună bancă din Moldova după profitul înainte de taxe”, ”Cea mai bună bancă din Moldova după capitalizare în 2019” – sunt distincţiile acordate de Finance Central Europe, care a analizat minuţios portofoliul şi indicatorii financiari ai MAIB. În opinia Global Finance, în 2020 Moldova Agroindbank este ”Cea mai bună bancă din Moldova”.

Iar în plan local, Camera de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova a conferit MAIB distincţia ”Mercuriul de Aur” la nominalizările ”Marca Comercială Responsabilă Social” şi ”Reputaţie şi încredere”, precum şi premiul mare ”Mercuriul de Cristal” la nominalizarea ”Debutul anului” pentru lansarea LiberCard.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok