Moldova Agroindbank – cea mai bună bancă comercială din Moldova în 2016

BC „Moldova Agroindbank” SA îşi consolidează la nivel internaţional reputaţia de cea mai bună instituţie bancară locală. Astfel, publicaţia financiară internaţională „Global Banking & Finance Review” a conferit MAIB al patrulea an consecutiv titlul de „Cea mai bună bancă comercială din Moldova în anul 2016”.  

MAIB a fost inclusă în topul celor mai bune bănci  în baza cercetărilor experţilor „Global Banking & Finance Review”, a evaluărilor profesioniştilor independenţi în domeniul financiar-bancar, precum şi în baza opiniilor publicului cititor. La desemnarea câştigătorilor, juriul a luat în calcul indicii de performanţă, inclusiv active, credite şi depozite, reţeaua de distribuţie, diversitatea şi accesibilitatea produselor şi serviciilor.
Conform „Global Banking & Finance Review”, distincţia oferită reflectă inovaţia, realizările, strategia şi schimbările progresive care au loc în cadrul comunităţii financiare.

Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA, a declarat că „această înaltă distincţie vine să încununeze succesele atinse datorită eforturilor depuse de întreaga echipă a Moldova Agroindbank”.

„Suntem deosebit de onoraţi de nominalizarea băncii noastre ca „Cea mai bună bancă comercială din Moldova în anul 2016”. Oferirea acestui titlu pentru al patrulea an consecutiv confirmă faptul că strategia băncii este una corectă şi că suntem o bancă stabilă şi de încredere atât pentru clienţii noştri cât şi pentru comunitatea financiar-bancară internaţională,” a subliniat Serghei Cebotari.

În primele 7 luni ale anului curent, MAIB a înregistrat cele mai bune rezultate din sectorul bancar din Moldova. La 31.07.2016, BC „Moldova Agroindbank” SA deţine un portofoliu de credite brutto în valoare de 11,328 mil. lei, depozite – 14,658 mil. lei, precum şi un volum maxim al activelor în sumă de 18,895 mil. lei. În aceeaşi perioadă, banca a înregistrat un profit care a depăşit suma de 283 mln. lei. BC „Moldova Agroindbank” SA are una dintre cele mai extinse reţele fizice de distribuţie, precum şi o reţea performantă de deservire la distanţă.

În cei 25 de ani de activitate, Moldova Agroindbank a fost desemnată de nenumărate ori cu distincţii ale celor mai renumite organizaţii şi publicaţii în domeniu, printre care: „Global Finance”, „The Banker”, „Finance Central Europe”,  „World Finance”, „Trade Finance”, „Euromoney”, “Commerzbank” AG, etc., precum şi a obţinut numeroase premii regionale şi  naţionale.

Notă: Global Banking & Finance Review este un portal financiar recunoscut la nivel internaţional, care oferă ştiri, analize, opinii, recenzii, interviuri din lumea financiar-bacară, din domeniile comerţului, managementului, tehnologiilor, investiţiilor, de brokeraj, de schimb valutar, fiscal şi legislativ, etc.
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok