Moldova Agroindbank deţine întîietatea eficienţei bancare

BC ”Moldova Agroindbank” SA s-a clasat pe prima poziţie în Clasamentul eficienţei băncilor comerciale din Republica Moldova în anul 2010.

Astfel, conform rezultatelor anului 2010, BC ”Moldova Agroindbank” SA deţine cel mai mare volum al veniturilor, însumînd la sfîrşit de an 982,404 mln lei venituri totale şi devansînd cu circa 180 mln lei următoarea bancă din clasament.

BC ”Moldova Agroindbank” SA este lider şi la capitolul veniturilor nete obţinute în anul 2010, care au constituit aproape 260 mln lei. Concomitent, banca şi-a depăşit propria performanţă, majorînd volumul veniturilor nete cu peste 155 mln lei faţă de anul precedent, în condiţiile în care mai multe bănci comerciale au suferit pierderi, volumul total al pierderilor pe sistem depăşind în 2009 cifra de 145 mln lei.

Potrivit aceluiaşi clasament, în anul 2010 rata Rentabilităţii Financiare (ROE) a BC ”Moldova Agroindbank” SA a constituit 17,73%, iar rata Rentabilităţii Operaţionale (ROS) – 26,46% - cea mai înaltă pe sistemul bancar din ţară.

Astfel, acumulînd în Clasament punctaj maxim din toate cele 15 bănci comerciale din ţară, BC ”Moldova Agroindbank” SA şi-a reconfirmat poziţia de lider incontestabil al sistemului bancar din Republica Moldova, menţinută pe parcursul mai multor ani.

Notă: Evaluarea eficienţei bancare a fost efectuată de către Agenţia de Rating şi Evaluare EVM Group (Estimator-VM), care activează pe piaţă din 2001 şi are în portofoliul său proiecte de evaluare şi consultanţă a unui număr mare de companii renumite atît din ţară, cît şi de peste hotare, instituţii de stat, organizaţii internaţionale, etc. Echipa Agenţiei este compusă din specialişti de înalt nivel şi cu o bogată experienţă în domeniu. Evaluările Grupului se efectuează în baza unor calcule, proceduri şi instrumente analitice în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu. 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok