Moldova Agroindbank în clasamentul celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est

Moldova Agroindbank şi-a consolidat semnificativ poziţiile la capitolul active, conform unui top anual realizat de SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe. 

Astfel, în baza rezultatelor pentru anul 2015, MAIB s-a situat pe locul 71 printre cele mai mari 100 de bănci din Europa de Sud-Est, urcând 11 poziţii comparativ cu anul precedent.

SeeNews menţionează că evoluţia MAIB s-a datorat faptului că la finele anului 2015, activele băncii s-au majorat cu 18,6% faţă de anul 2014, constituind 848,8 mln. Euro. În anul 2010, când a intrat pentru prima dată în clasament pe locul 100, activele MAIB se cifrau la 458,2 mln. Euro. 

Clasamentul a fost efectuat în baza analizei rezultatelor activităţii băncilor din Europa de Sud-Est, conform situaţiei din 31 decembrie 2015 şi 2014. Rapoartele financiare în monedă locală au fost convertite în euro, folosind ratele de schimb oficiale ale băncilor centrale regionale în ultima zi lucrătoare a anilor respectivi. 

SeeNews a specificat că în ultimii ani sectorul bancar din Europa de Sud-Est a rămas în mare parte stabil datorită reglementărilor mai stricte. Deşi calitatea activelor a rămas o provocare pentru industrie, cu un nivel ridicat de credite neperformante, îmbunătăţirea condiţiilor de operare şi revitalizarea mediului economic au ajutat cele mai mari bănci din regiune să-şi îmbunătăţească rezultatele şi să-şi crească activele.

Pentru elaborarea SEE TOP 100 bănci 2016 au au fost analizate rezultatele a peste 250 de bănci, inclusiv filiale şi reprezentanţe oficiale ale băncilor străine în regiune. Din Republica Moldova în clasament au fost incluse şi alte două bănci comerciale, care urmează Moldova Agroindbank, confirmând poziţia de lider în sistemul bancar autohton.  

SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe este o platformă independentă on-line de ştiri de business şi informaţii privind pieţele emergente, cu o experienţă de 15 ani în domeniu. Compania are în portofoliul său numeroase studii ce piaţă, peste 25.000 de rapoarte pentru principalii actori din industriile est-europene, precum şi un clasament anual SEE TOP 100 pe trei categorii: companii, bănci şi asiguratori la nivel regional. A noua ediţie a clasamentului a fost publicată pe 4 octombrie 2016.Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok