Moldova Agroindbank - în topul celor mai mari şi performante bănci din Europa de Sud-Est

BC “Moldova Agroindbank” SA al treilea an consecutiv este inclusă în Topul “100 cele mai mari şi performante bănci din Europa de Sud-Est” - “TOP 100 SEE” elaborat de către agenţia financiară internaţională SEE News în colaborare cu Euromonitor International.
Noua ediţie a clasamentului “TOP 100 SEE” (www.top100.seenews.com) a fost lansată luni, 29 septembrie, la Sofia. Ca şi ediţia din anul precedent, actuala publicaţie este realizată în baza analizei indicatorilor de performanţă atinse de băncile din regiune, şi anume - active total, profitul net şi evoluţia acestora.

Cu un volum al activelor de 746,15 mln Euro (în creştere cu 17,2 la sută faţă de 2012) şi al profitului de 18,1 mln Euro, BC “Moldova Agroindbank” SA se plasează pe locul 81 în top. Astfel, MAIB a depăşit în 2013 nu doar băncile din Moldova, ci şi multe instituţii financiar-bancare din Europa de Sud-Est.

Preşedintele Comitetului de Conducere BC “Moldova Agroindbank” SA, Serghei CEBOTARI, a calificat această apreciere drept o demonstraţie a corectitudinii strategiei de dezvoltare pe care o urmează banca, profesionalismului echipei manageriale, încrederii acordate de clienţi, precum şi un indice al perspectivelor de creştere durabilă în spiritul unei bănci europene performante.

De remarcat că un şir de alte instituţii internaţionale cu renume au apreciat Moldova Agroindbank pentru realizările sale obţinute pe parcursul anului 2013. Astfel, MAIB a obţinut titlul de Cea mai bună bancă din Moldova din partea revistei britanice Global Banking&Finance Review; „Cel mai bun brand” (ICERTIAS - International Certification Association GmbH, Zurich) şi a fost inclusă în Topul celor mai mari bănci comerciale din CSI (Agenţia „RIA Rating”).

Notă: Agenţia SEE News, cu sediul la Sofia şi cu reprezentanţe în toate ţările Europei de Sud-Est, este o platformă pentru furnizarea de știri și informații din țările regiunii. SeeNews oferă informaţii relevante pentru luarea deciziilor de către investitori, profesioniști din domeniul financiar, directori de companii și investitori de pe piețele emergente. Agenţia este urmărită nu doar în regiune, ci şi în ţările din toată lumea, avînd mai mult de 6,5 milioane de clienţi.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok