Moldova Agroindbank, în topul celor mai puternice 100 de branduri din ţară

BC “Moldova Agroindbank” SA s-a clasat în ”Top 100 branduri de success din Moldova” în 2016,  care a fost anunţat în cadrul Galei de premiere, organizate în data de 21 decembrie de revista ”VIP Magazin”.

100 de branduri au fost desemnate din 800 de denumiri în baza votingului on-line, a consiliului de experţi şi a membrilor din redacţie.
Această apreciere confirmă poziţia de lider incontestabil pe segmentul bancar al MAIB, care a devenit în decurs de 25 de ani o bancă cu identitate corporaivă bine definită, rezultate financiare remarcabile, deţinînd oferte pentru segmente diferite de clienţi, numărul cărora a depăşit 700 de mii.
”Moldova Agroindbank înseamnă un brand puternic pe piaţa bancară şi o instituţie cu un rol important în dezvoltarea economiei naţionale. Având o reputaţie de încredere, în aceşti 25 de ani de activitate, banca a fost apreciată atât de clienţii şi partenerii săi, cât şi de prestigioase instituţii internaţionale. Astăzi, MAIB este liderul pieţei bancare, urmată în strategiile aplicate de către băncile din sistem, fiind asociată ca pilon al sistemului”, a declarat  preşedintele Comitetului de conducere al MAIB, Serghei Cebotari.

Prezent la Gala de premiere, dl Oleg Paingu, vicepreşedintele Comitetului de conducere al MAIB a menţionat, că după indicatorii financiari de activitate, banca a deţinut permanent întîietatea în sistem, astfel, includerea MAIB în ”Top 100 branduri de succes din Moldova” este un rezultat firesc al votului de încredere acordat de către public.

Despre popularitatea şi recunoaşterea MAIB vorbesc şi cifrele. La 30.11.2016 BC “Moldova Agroindbank” SA deţinea active în valoare de peste 19 mlrd. lei.  MAIB îi revine o cotă de 30% din toate creditele din sistemul bancar, ceea ce însumează peste 11 mlrd. lei, iar rata depozitelor ajunge la 28%  şi constituie peste 15 mlrd. lei.

De notat că nu este unica apreciere a BC “Moldova Agroindbank” SA în 2016.  Publicaţia financiară internaţională „Global Banking & Finance Review” i-a conferit, pentru a patra oară în anul 2016 titlul de „Cea mai bună bancă comercială din Moldova”. Mai mult, BC “Moldova Agroindbank” SA este unica instituţie bancară din ţara noastră inclusă în topul celor mai bune bănci de pe pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est. La nivel regional, MAIB este inclusă în clasamentul celor mai mari „100 de bănci din Europa de Sud-Est”, poziţionându-se pe locul 71, iar în ”Top 100 cele mai profitabile bănci din CSI”, elaborat de Ria Rating, MAIB s-a clasat pe locul 68.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok