Close
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
M@IB Online
InternetBanking MobileBanking ExtraseElectronice CereriElectronice TransferP2P TransferT2C
​Moldova Agroindbank – printre cele mai mari şi mai performante bănci din Europa de Sud-Est 11.10.2018

​Moldova Agroindbank – printre cele mai mari şi mai performante bănci din Europa de Sud-Est

Noua ediţie a clasamentului anual ”Top 100 SEE”, realizat de agenţia financiară internaţională SeeNews Business Intelligence for Southeast Europe, reconfirmă performanţa Moldova Agroindbank şi ascensiunea băncii. 

Conform indicatorilor de performanţă ale băncilor din regiune înregistraţi în anul 2017, activele totale şi profitul net, MAIB s-a clasat pe locul 67, relevând o urcare cu două poziţii în comparaţie cu 2016.

Potrivit autorilor clasamentului, ”sectorul bancar din Europa de Sud-Est rămâne atractiv pentru creditorii străini în contextul unei îmbunătăţiri globale a situaţiei macroeconomice, fapt datorat ratelor scăzute ale dobânzilor şi unui climat optimist în rândul mediului de afaceri”. 

”Aprecierea şi ascensiunea în clasamentul ”TOP 100 SEE” ne onorează, reconfirmând că strategia de management pe care o promovăm este judicioasă şi argumentată, dar şi că Moldova Agroindbank este o bancă de referinţă atât la nivel de ţară, cât şi regional, surclasând în top bănci cu tradiţie din Europa de Sud-Est”, a declarat Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB. 

În topul din ediţia curentă, care a analizat rezultatele a peste 250 de bănci din regiune, s-au clasat trei bănci comerciale din Republica Moldova, MAIB fiind lider printre acestea. 

Precizăm că pentru prima dată Moldova Agroindbank a fost inclusă în ”Top 100 SEE” în anul 2010, plasându-se pe locul 100.