Moldova Agroindbank – prima în topul eficienţei bancare

Un nou rating al eficienţei bancare reconfirmă poziţia de lider a BC „Moldova Agroindbank” SA.

Agenţia de Rating şi Evaluare EVM Group (Estimator-VM) a plasat MAIB pe primul loc în clasamentul eficienţei băncilor comerciale pentru anul 2015.
Potrivit ratingului, în baza indicatorilor din anul 2015, Moldova Agroindbank a deţinut întîietatea şi în sub-clasamentele după indicatorii „Venituri totale” şi „Venit net”. În 2015, banca a înregistrat cele mai mari venituri nete, care constituie 378,5 milioane lei, o rentabilitate operaţională (ROS) de 18,51% şi rentabilitatea capitalului propriu (ROE) de 13,98%, conform metodologiei utilizate de EVM.

Acumulînd în Clasament punctaj maxim din toate cele 11 bănci comerciale din ţară, BC ”Moldova Agroindbank” SA şi-a reconfirmat poziţia de lider incontestabilă a sistemului bancar din Republica Moldova, menţinută pe parcursul mai multor ani.

Vă reamintim că Moldova Agroindbank a finisat anul 2015 cu cele mai performante rezultate pe tot sistemul bancar din ţară. Astfel la 31.12.2015, cota activelor constituia – 26,3%, cota  creditelor - 28,7% , cota depozitelor pe întreg sistem bancar era de 27,8% şi, respectiv depozite persoane fizice - 30,1%. Cifrele înregistrate, se datoreză credibilităţii mari de care se bucură BC „Moldova Agroindbank” SA, în calitate de bancă sigură şi puternică.

Notă: Agenţia de Rating şi Evaluare EVM Group (Estimator-VM) activează pe piaţă din 2001 şi are în portofoliul său proiecte de evaluare şi consultanţă a unui număr mare de companii renumite atît din ţară, cît şi de peste hotare, instituţii de stat, organizaţii internaţionale, etc. Echipa Agenţiei este compusă din specialişti de înalt nivel şi cu o bogată experienţă în domeniu. Evaluările Grupului se efectuează în baza unor calcule, proceduri şi instrumente analitice în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu.

Vedeţi prezentarea grafică a Clasamentului de eficienţă pentru Băncile Comerciale din Moldova, anul 2015 (Sursa www.evm.md): 
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok