Premiul în domeniul plăţilor comerciale

Una dintre cele mai mari bănci din Europa a acordat BC “Moldova Agroindbank” SA Premiul în domeniul plăţilor comerciale şi transferurilor interbancare. 

Una din cele mai mari bănci din Europa - Commerzbank AG - a conferit BC „Moldova Agroindbank” SA Premiul în domeniul plăţilor comerciale şi transferurilor interbancare, pentru anul 2014. 

Premiul i-a fost decernat Preşedintelui Comtetului de Conducere al BC “Moldova Agroindbank” SA,  Serghei Cebotari, în capitala Georgiei Tbilisi, unde Preşedintele MAIB a participat la Reuniunea Anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Distincţia i-a fost înmînată de către Directorul regional Instituţii Financiare ale Commerzbank AG pentru CSI şi Ţările Baltice, Axel Nikolaus Bommersheim.

Premiul reflectă raportul optim dintre numărul de plăţi efectuate şi calitatea perfectării instrucţiunilor de plată - STP (Straight Through Processing), înregistrat de către MAIB în anul 2014. De accentuat că Moldova Agroindbank SA a atins unul din cele mai înalte coeficiente de prelucrare automata a transferurilor internaţionale respectînd întocmai recomandările Commerzbank, ce permite procesarea momentană a plăţilor clienţilor băncii..

Preşedintele MAIB, Serghei Cebotari a calificat disctincţia acordată de Commerzbank drept o apreciere  a performanţei atinse de Moldova Agroindbank în perfectarea plăţilor comerciale şi a transferurlor interbancare prin băncile corespondente corespondente din diferite ţări ale lumii. “Mulţumim Commerzbank pentru acest prestigios premiu care arată odată în plus că BC “Moldova Agroindbabnk” SA a atins un nou nivel al calităţii, demn de o bancă europeană modernă, iar clienţii şi partenerii noştri pot avea în continuare toată încrederea în noi”, a menţionat Serghei Cebotari.  

Commerzbank AG este una din cele mai mari companii financiare transnaţionale din lume. Moldova Agroindbank colaborează cu Commerzbank, în calitate de bancă corespondentă, din anul 1994. MAIB are posibilitatea de a efectua plăţi interbancare prin Commerzbank în mai multe valute internaţionale, inclusiv Euro, Dolar SUA, Franc elveţian, Lira sterlină, Yenul japonez, Yuanul chinezesc. Actualul Premiu este al treilea la număr venit din partea acestei instituţii financiare faimoase. De asemenea, în anii precedenţi Moldova Agroindbank a obţinut premii similare din partea băncii americane Citibank.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok