Revista „Global Finance” a desemnat Moldova Agroindbank drept cea mai bună bancă din Moldova

BC „Moldova Agroindbank”SA a fost desemnată cea mai bună bancă din Republica Moldova, de către revista internaţională „Global Finance”. Printre criteriile care au stat la baza includerii MAIB şi a altor instituţii financiare în cadrul „Topul celor mai bune bănci de pe pieţele emergente din Europa Centrală şi de Est” (The World’s Best Emerging Markets Banks in Central & Eastern Europe 2017) se numără creşterea activelor, profitabilitate, relaţii strategice şi produse inovative.
 
Cele mai bune bănci au fost stabilite de către editorii "Global Finance", împreună cu analiştii din industrie, directorii şi consultanţii bancari de talie mondială. De asemenea, s-a ţinut cont de rezultatele unui sondaj efectuat de redacţie printre abonaţii săi, astfel fiind asigurat un nivel înalt al exactităţii şi fiabilităţii clasamentului.
 
“Faptul că mai mulţi ani la rând Moldova Agroindbank a fost desemnată drept cea mai bună bancă din Republica Moldova este o recunoaştere internaţională a calităţii băncii şi a rezultatelor noastre. Această distincţie atestă performanţele noastre remarcabile, MAIB fiind unui din cei mai mari finanţatori ai economiei moldoveneşti”, a precizat preşedintele Comitetului de Conducere, Serghei Cebotari.
 
BC “Moldova Agroindbank” SA a finalizat anul 2016 cu un profit record în valoare de 403,5 mil. lei. Totodată, activele MAIB au constituit 19,74 mlrd lei, creditele - 10,77 mlrd. lei, iar depozitele – 15,43 mlrd. lei.
 
În actuala ediţie a Topului Celor mai bune bănci în Europa Centrală şi de Est au fost incluse instituţiile financiare din 22 de state. În clasament sunt prezente băncile din aşa ţări, precum Croaţia, Polonia, România, Rusia, Serbia, Bulgaria, Ucraina, etc.
 
Notă: “Global Finance” este o revistă internaţională de profil care anual desemnează cele mai bune instituţii financiare din întreaga lume. Premierea de către Global Finance a devenit un semn al confirmării standardelor superioare promovate de instituţiile nominalizate şi o importantă sursă de informare asupra evoluţiilor instituţiilor financiare şi bancare din circa 200 de ţări ale lumii. 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok