RIA Rating: Moldova Agroindbank - cea mai mare bancă din Moldova

BC „Moldova Agroindbank” SA a fost inclusă în Topul liderilor printre băncile comerciale din CSI, realizat de către Agenţia internaţională „RIA Rating”. 

Depăşind detaşat cea de-a doua bancă din Moldova ce o urmează în clasament, MAIB a fost apreciată drept cea mai mare bancă din ţara noastră. La apreciere s-a ţinut cont de volumul activelor ($1,03 mlrd. la începutul anului curent); creşterea capitalului de 8,3% şi cota de 17,6% la active total pe sistem din ţară. Evoluarea activelor a fost efectuată în baza datelor din rapoartele instituţiilor bancare, perfectate conform standardelor internaţionale de raportare.

Constatările profesioniste, făcute de experţi străini în baza indicilor concreţi de performanţă, confirmă statutul de lider al MAIB care deţine ferm prima poziţie pe sistem după volumul de active, inclusiv în semestru I al anului curent. Astfel, în perioada respectivă acest indice a atins volumul de 14,17 mlrd lei (17,7% cota pe sistem), ceea ce atestă odată în plus faptuk că MAIB este cea mai mare bancă din Moldova*.
RIA Rating prognozează o creştere continuă a poziţiei Republicii Moldova în Topul celor mai mari bănci din CSI, graţie unor relaţii mai strînse cu UE în contextul semnării Acordului de Asociere şi abolirii regimului de vize.

Notă: Agenţia „RIA Rating”, creată în baza Centrului de cercetări economice „RIA-Analitica”, este o sursă de calitate a materialelor analitice privind situaţia economiei ruse, regionale şi celei globale, mediul bancar, sectorul corporativ, finanţele.

Grafic - Volumul activelor băncilor comerciale în semestrul I, 2014:

*MAIB deţine, de asemenea, cele mai mari cote pe sistem la credite şi depozite total, care au constituit în primul semestru al anului curent 21,2 şi, respectiv, 17,6 la sută.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok