Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
Superlativii de la MAIB în susţinerea luptei anticancer 04.02.2020

Superlativii de la MAIB în susţinerea luptei anticancer

În weekend, atunci când Chişinăul abia dezlipea geană de geană, ei îşi prinseseră fundiţe în piept şi au pornit într-o cursă de 10 kilometri pe trotuarele oraşului, pentru ca în pas de alergare să croiască o altă fundiţă, de această dată la nivel de itinerar.

Prin acest gest, echipa de maratonişti “Activ la Superlativ” a Moldova Agroindbank şi-a propus să sensibilizeze comunitatea, să îndemne să ducă un mod activ de viaţă şi să treacă sănătatea pe lista priorităţilor. Evenimentul a avut loc în contextul în care astăzi se marchează Ziua mondială de luptă împotriva cancerului - a doua cauză principală de deces la nivel mondial, afectând anual femei şi bărbaţi, tineri şi vârstnici.

Mesajul Superlativilor de la MAIB este de a adopta un mod sănătos şi activ de viaţă, de a preveni, de a face periodic screeninguri medicale şi de a elimina factorii de risc din viaţa noastră: tutunul, alcoolul, sedentarismul etc.

“Run for Life (Aleargă pentru viaţă) - acesta a fost motto-ul care a motivat comunitatea de alergători MAIB să parcurgă o cursă în forma simbolului zilei mondiale a cancerului, transmiţând mesajul că sportul este benefic pentru corpul şi mintea noastră, dar în acelaşi timp poate fi şi foarte distractiv”, a precizat Cristina Sotnic, lidera echipei MAIB “Activ la Superlativ”. 

“Am decis să alerg din plăcere, pentru a fi sănătos şi a promova modul de viaţă sănătos. Totodată, am alergat cei 10 km din solidaritate şi pentru a inspira curaj celor care luptă zi de zi cu această maladie teribilă cum este cancerul. Sănătate şi doar gânduri pozitive adresez bolnavilor de cancer. În acelaşi timp, îi rog pe toţi cei care mă înconjoară să facă o vizită la medic, să verifice starea de sănătate şi să prevină orice maladie prin practicarea modului de viaţă sănătos”, spune Sergiu Şişcovschii, membru al echipei de maratonişti MAIB.

“De ce m-a sensibilizat acest traseu să alerg? Pentru că a fost omagiul pe care am simţit necesar să-l aduc mătuşelor mele, răpuse de cancer... 

Aş vrea să mulţumesc întregii echipe MAIB pentru inspiraţia de a ne mobiliza într-o cursă de alergat pentru o cauză de sensibilizare şi informare. E adevărat că ne este cunoscut faptul că mişcarea este viaţă şi uităm totuşi asta, lăsându-ne pradă lipsei de timp şi altor griji. Sănătatea trebuie să fie prioritatea nr.1, iată de ce vă îndemn pe toţi să faceţi la timp testele şi analizele medicale. De ziua mondială de luptă împotriva cancerului le doresc multă sănătate, putere şi curaj familiilor şi persoanelor care au trecut şi trec prin această bătălie. Vă rog să învingeţi şi să fiţi sănătoşi”, a menţionat Ludmila Ursu, angajată MAIB. 

În ţara noastră, potrivit statisticilor preliminare pentru anul 2019, pe primul loc se situează cancerul colorectal, iar pe locul II – cancerul mamar. Ambele pot fi tratate, dacă sunt timpuriu depistate. 

Echipa MAIB vă îndeamnă să adoptaţi un stil activ şi sănătos de viaţă. Puterea stă în noi!