Close
Depozite
Clasic Clasic+
Servicii pe piaţa de capital
Piaţa de capital
Servicii electronice
Internet-Banking SMS-notificări
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking MAIBank Mobile Extrase Electronice Transfer P2P Transfer T2C
​Un nou acord de finanţare semnat de BERD şi MAIB pentru creşterea calităţii, competitivităţii şi facilitarea accesului pe piaţa UE a IMM-urilor 24.12.2019

​Un nou acord de finanţare semnat de BERD şi MAIB pentru creşterea calităţii, competitivităţii şi facilitarea accesului pe piaţa UE a IMM-urilor

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) oferă Moldova Agroindbank un nou împrumut în valoare de 7 500 000 euro în cadrul Liniei de creditare EU4Business-BERD, destinat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM) din Republica Moldova care îşi propun să investească în creşterea calităţii producerii, creşterea competitivităţii şi accederea pe piaţa de desfacere a Uniunii Europene.

Noul împrumut BERD este succesorul unui alt împrumut de 5 000 000 euro acordat MAIB acum 6 luni în cadrul programului EU4Business-BERD şi care a fost valorificat integral, finanţarea revenind la 14 clienţi ai Moldova Agroindbank din diverse zone de afaceri: transport, medicină, agricultură, industria prelucrătoare, construcţii etc.

Clienţii Moldova Agroindbank care optează pentru un credit EU4Business-BERD beneficiază de condiţii atractive de finanţare a afacerii: dobândă avantajoasă, perioadă de graţie, grant de până la 15% din partea UE acordat după finalizarea cu succes a investiţiei, consultanţă locală şi internaţională etc.

Angela Sax, Şef al Oficiului BERD în Moldova: „Odată cu oferirea acestei finanţări va creşte şi mai mult numărul companiilor care vor avea oportunitatea de a spori calitatea produselor, a îmbunătăţi competitivitatea şi comerţul cu piaţa UE. Uniunea Europeană este deja cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova şi atestăm rezultate tangibile ale investiţiilor realizate, care semnifică condiţii de muncă mai bune, personal mai informat şi mai calificat, tehnologii noi, produse de calitate şi companii competitive”.      

Serghei Cebotari, Preşedinte al Comitetului de Conducere al Moldova Agroindbank: “MAIB este recunoscătoare partenerilor noştri de dezvoltare – BERD şi Uniunea Europeană - pentru încrederea investită. Sunt bucuros să anunţ că primul credit acordat de BERD în cadrul Liniei de creditare EU4Business a fost valorificat foarte rapid, fapt ce reconfirmă cât de aşteptat şi de necesar este acest tip de creditare pentru clienţii Moldova Agroindbank. Am ferma convingere că şi de această dată Moldova Agroindbank va contribui la dezvoltarea IMM-urilor din ţara noastră, cu sprijinul BERD şi al Uniunii Europene”.

Linia de creditare EU4Business-BERD este un program comun al BERD şi al Uniunii Europene (UE) care-şi propune să sprijine companiile locale să investească pentru a-şi alinia produsele şi serviciile la standardele UE, pentru a îmbunătăţi standardele de sănătate şi securitatea la locul de muncă şi pentru a încuraja practicile de mediu durabile. Scopul acestor credite este de a creşte competitivitatea companiilor locale şi de a stimula comerţul cu piaţa unică a UE.  

BERD este cel mai mare investitor instituţional în Republica Moldova. De la începutul activităţii sale în ţară, banca a investit 1,3 miliarde de euro în 131 de proiecte din sectorul financiar, agroalimentar, enenergetic, de producere şi infrastructură. 

Moldova Agroindbank este banca comercială nr.1 în Republica Moldova, în topul clasamentelor performanţei bancare, cu peste 1/3 cotă de piaţă la indicatori precum credite, depozite, active şi profit net. Prin reţeaua sa vastă de 66 sucursale şi 107 agenţii, banca deserveşte aproximativ un milion de clienţi, atât persoane fizice, cât şi IMM şi corporaţii. 

* În imagine, Nadejda Litvac, Bancher Principal la Oficiul BERD în Moldova şi Serghei Cebotari, Preşedintele Moldova Agroindbank.