Valoarea de piaţă a celei mai capitalizate companii a depăşit 1 miliard de lei

Cea mai capitalizată companie la Bursa de Valori a Moldovei (BVM) este Moldova Agroindbank. Valoarea de piaţă a acesteia a depăşit un miliard de lei (1 037 634 000 lei), conform Clasamentului capitalizării bursiere la situaţia din 31 octombrie curent, estimează agenţia de rating şi evaluare „EVM-Consulting”.

Capitalizarea bursieră totală a primelor 10 clase de acţiuni din Clasamentul capitalizării bursiere este de cca 4,7 mlrd lei, astfel cota celei mai scumpe companii constituie peste o cincime. Totodată, capitalizarea bursieră a BC "Moldova Agroindbank" SA reprezintă mai mult de jumătate din capitalizarea bursieră cumulativă a tuturor băncilor comerciale care au intrat în clasament.

Clasamentul capitalizării bursiere, total istoric BVM (la situaţia din 31.10.2014), evm.md:

MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu un volum maxim al activelor - de peste 14,767 mlrd de lei, precum şi al creditelor şi depozitelor. Preţul de piaţă a unei acţiuni a BC "Moldova Agroindbank" SA constituie în jur de 1000 lei.

Capitalizarea bursieră reprezintă valoarea de piaţă a capitalului social al unei societăţi pe acţiuni aflate în circulaţie la Bursa de Valori, altfel spus - cursul curent bursier al acţiunilor societăţii înmulţit cu numărul de acţiuni aflate în circulaţie pe această piaţă. Pentru piaţa bursieră din Moldova, Estimator-VM aplică o formulă specială, care prevede calculul capitalizării bursiere ca suma capitalizărilor tuturor acţiunilor tranzacţionate vreodată în regim interactiv la bursă.

Agenţia de Rating şi Estimare "Estimator-VM" SA este înregistrată în Registrul persoanelor autorizate în domeniul evaluării valorilor mobiliare al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare, poziţionîndu-se ca lider pe piaţa serviciilor de consultanţă investiţională, expertiză pe piaţa de capital şi estimare a valorii companiilor.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok