Ce reprezintă contribuția personală la ipotecă și cum se calculează?

Acasă este locul în care te simți în siguranță, care îți oferă confort și de unde începe povestea ta. Ca să-ți transformi în realitate visul de a avea propria locuință, poți recurge la un credit imobiliar maib.

De regulă, costul total al bunului procurat este format din contribuția personală și suma creditului.

Contribuția personală la achiziționarea unei locuințe reprezintă suma dedicată din economiile tale. Aceste fonduri pot proveni din economii personale, venituri suplimentare, moșteniri sau surse legale. O contribuție semnificativă reflectă responsabilitate financiară și poate îmbunătăți calificarea pentru ipotecă, reducând suma împrumutată și, implicit, ratele și perioada creditului.

Cum se calculează contribuția personală a beneficiarului unui credit imobiliar?

Contribuția personală se formează din 20% din valoarea estimată în raportul de evaluare plus diferența, care rezultă dintre prețul de vânzare-cumpărare și această valoare indicată în raport. Evaluarea imobilului trebuie să fie făcută de un evaluator agreat de maib, iar estimarea făcută depinde de mai multe criterii precum locația, suprafața și alte aspecte tehnice. Această valoare poate fi mai mică decât prețul convenit cu vânzătorul, de aceea contribuția personală ar putea include și diferența dintre estimare și costul final. 

Cu toate acestea, contribuția personală poate fi și egală cu 0%, în cazul asigurării suplimentare a creditului cu alte bunuri imobile.

Dacă ai întrebări solicită o consultație gratuită cu specialiștii maib de la centrul ipotecar. E simplu și ușor!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok