Agile wow maib: primele rezultate raportate, iar la planurile pentru trimestrul III sunt deja patru echipe aliniate

”E dinamic, deciziile sunt mega rapide, e cool, tare provocator, înveți o groază de lucruri noi și... în acest stil lucrează și cei de la Google” – sunt doar câteva dintre impresiile unui angajat, care de câteva luni trăiește experiența agile wow la maib (wow fiind abrevierea de la way of working, stil de lucru).

Pe lângă inovațiile în materie de stil de lucru, complexitatea și crossfuncționalitatea echipelor, transformarea agile a maib a adus și multă planificare, anticipare a așteptărilor clienților și predictibilitate.

Trimestrial, orchestrele agile se reunesc pentru activitatea de raportare și planificare, evenimentul QBR (Quarterly Business Review) Market Place desfășurat recent adunând împreună atât orchestrele care lucrează deja agile, cât și noi formatele orchestre, care urmează să-și înceapă zborul agile.

De ce e important evenimentul QBR:

  • se comunică rezultatele obținute în ultimul trimestru; lecțiile învățate, provocările întâmpinate, eventual eșecurile și noile oportunități descoperite;
  • se discută obiectivele pentru următorul trimestru per fiecare band, acord, orchestră;
  • se aliniază planurile liniilor de business, punându-se accent pe plus valoarea și experiența create clientului și oportunitățile pieței.

Realizările raportate de orchestrele agile maib au cucerit aplauzele top-managementului. Sumarizând, menționăm principalele rezultate obținute în trimestrul II:

  • Orchestra Business Banking Segment, cu efortul întregii echipe a reușit să atingă o cotă de piață de 30,9% la creditarea întreprinderilor mici și mijlocii, rezultatul datorându-se inclusiv implementării unei serii de optimizări și automatizări a proceselor de creditare.
  • Orchestra Retail Daily Banking a lansat primul produs „Ipoteca în valută”, cu perioada de creditare de până la 25 de ani și finanțarea până la 100% din costul locuinței. În condițiile implementării reglementărilor mai dure pe piața creditară, orchestra a făcut fașă cu brio obiectivelor de menținere a portofoliului.
  • Obiectivul pentru trimestrul III valabil pentru ambele orchestre raportoare este axarea pe crearea unui nivel mai înalt de experiență a clienților chiar în condițiile mai dure de piață.

La următorul eveniment QBR planificat pentru luna octombrie curent se vor alinia la linia de raportare, dezbateri și planificare patru orchestre maib agile, urmând să comunice realizările per fiecare obiectiv, iar până atunci vor lucra agile wow: ca orchestre, în acorduri și banduri, cu armonie, urmând în scurt timp să încânte prin noi produse și servicii bancare de calitate, dar și construind experiențe profesionale inovatoare.

Menționăm că maib este prima bancă din Moldova și regiune care demarează un proces complex de implementare a agile, care va contribui la transformarea modului de activitate a băncii, urmărind crearea unui nou standard al experienței clienților pentru a le face viața mai simplă, mai bună și mai mobilă.

Maib devine Agile!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok