Olympic Eco Fest 2022 – sportul îmbinat armonios cu ecologia alături de CNOS și maib

Maib susține modul sănătos de viață, sportul și mișcarea olimpică, precum și grija față de natură și mediul înconjurător, iar evenimentul ce întrunește toate aceste aspecte este Olympic Eco Fest 2022.

Organizat de Comitetul Național Olimpic și Sportiv și susținut de maib, Olympic Eco Fest 2022 a marcat deja cea de-a VII-a ediție, având loc în acest an pe data de 1 octombrie tradițional în Parcul Valea Morilor din capitală.

Tot la cea de-a VII-a ediție a fost și Cupa “Golden Canoe: Juravschi-Reneiski”, organizată de Federația de caiac-canoe, la care au  participat în acest an 60 de sportivi. La canoe masculin s-a clasat pe primul loc canoistul Mihai Chihaia, iar la feminin Elena Glizan. La caiac masculin a triumfat Eugen Ceban, iar la caiac feminin – Anastasia Ratnic.

Cu genericul ”Practicăm sportul într-un mediu curat! Suntem responsabili de înverzirea planetei noastre!” la eveniment s-au desfășurat mai multe activități atât sportive, cât și de înverzire și salubrizare.

Participanții au plantat arbuști împreună cu sportivi de valoare ai țării precum Denis Vieru, Serghei Tarnovschi, Victor Sterpu, Victor Ciobanu, Zalina Marghieva, Daniela Cociu, Oleg Tarnovschi, Andrian Mardare, Dan Olaru ș.a., contribuind la înverzirea planetei și la creșterea responsabilității față de mediul înconjurător.

Exerciții demonstrative de karate, taekwondo, scrimă, gimnastică, precum și dansuri, victorine și concursuri au fost printre activitățile de care s-au bucurat cei prezenți la eveniment, iar copiii au făcut poze și s-au distrat la standul maib junior.

De circa 20 de ani maib este partener al Comitetului Național Olimpic și Sportiv, susținând sportul de performanță și în mase, mișcarea olimpică și modul sănătos de viață. 

Despre maib
Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, de alergători „maib activ la superlativ”), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.

Despre CNOS
Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova (CNOS) este o organizație sportivă care acționează pentru dezvoltarea și sprijinirea mișcării olimpice în Republica Moldova, pentru cultivarea în rândul tineretului a interesului pentru sport și a idealurilor olimpice. Acesta organizează, împreună cu federațiile naționale ale sporturilor olimpice, selecția și pregătirea sportivilor, asigurând reprezentarea Republicii Moldova la Jocurile Olimpice, precum și la competițiile regionale, continentale și intercontinentale, organizate sub egida Comitetului Internațional Olimpic.
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok