„Natalia, tu conduci!”. maib i-a urat succes Nataliei Barbu în ajunul participării la Eurovision Song Contest

Al treilea an consecutiv, maib reiterează sprijinul pentru participanții care ne reprezintă țara la Eurovision Song Contest. Și de această dată, mesajele de încurajare au fost exprimate în cadrul unei conferințe de presă organizate în ajunul participării Nataliei Barbu în prima semifinală a concursului. Interpreta și-a dezvăluit emoțiile și ne-a povestit cu ce gânduri pleacă la Malmö, Suedia.

Fiind la a doua încercare de a cuceri publicul european, Natalia Barbu a spus că are emoții mari, pentru că acest concurs este unic și își dorește să ajungă în Suedia cât mai curând posibil.

„Sunt pregătită. Mă văd deja acolo, deoarece piesa In the middle deja a devenit parte a ADN-ului europenilor. Melodia are deja un impact, trezește emoții în rândul oamenilor. Am observat energia și reacțiile lor în timpul concertelor mele în Europa”, a declarat interpreta Natalia Barbu.

Ne vom putea convinge de cele spuse de Natalia chiar în prima semifinală din 7 mai, când toată Moldova și diaspora noastră o va putea urmări în direct la postul național Moldova 1. În acest an, show-ul din Malmö va fi comentat de comentatorii îndrăgiți – Ion Jalbă și Doina Stimpovschi.

Corneliu Durnescu, șeful postului public de televiziune Moldova 1, ne promite multe surprize în cadrul acestei ediții a Eurovision Song Contest 2024.

„Eurovision este un proiect de suflet al postului de televiziune Moldova 1. Am pregătit niște invitați speciali care vor fi alături de noi în semifinale și în marea finală. Însă cea mai mare surpriză pe toți fanii concursului îi așteaptă anume la Malmö. Organizatorii ne pregătesc un show spectaculos, cu niște investiții enorme. Plus la asta, anul acesta se împlinesc 50 de ani de când trupa ABBA a învins la Eurovision. Pentru suedezi aceasta este o mândrie națională.”

Colegii de breaslă ai Nataliei Barbu i-au transmis câte un mesaj video de încurajare și i-au urat mult succes în aventura sa din Suedia, videoclipurile fiind proiectate chiar în timpul conferinței live.

„Pe 7 mai ținem pumnii pentru Natalia Barbu. Hey, ho! Let’s go”, a spus solistul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov.

„Îți urez mult succes în parcursul tău de la Eurovision. Sper să simți tot suportul oamenilor. Eu o să țin pumnii pentru tine. Multă baftă!”, a zis Aliona Moon.

Fiind sponsor deja pentru a treia oară, maib își reconfirmă responsabilitatea socială prin sprijinirea culturii și prin promovarea artiștilor autohtoni pe scenele muzicale europene.

„Este o tradiție la maib să sprijinim proiectele culturale. Eurovision este unul dintre proiectele la care ținem mult, deoarece ne dorim ca Moldova să fie reprezentată demn în Europa. Noi cu toții o vom sprijini pe Natalia, în special eu, fiind din Georgia, îi voi ruga pe conaționalii mei să o voteze. Natalia, tu conduci”, a declarat Giorgi Shagidze, președintele maib.

Un mesaj de încurajare a venit și din partea lui Corneliu Durnescu. „Natalia este o luptătoare. Orice concurs este o luptă, iar noi vom fi în spatele ei. Toți moldovenii să știe că Natalia pe scena din Malmö este Moldova.” 

Vă amintim că, în anul 2022, maib a susținut participarea formației Zdob și Zdub și a Fraților Advahov la Concursul Eurovision Song Contest desfășurat la Torino, Italia. În următorul an, tradiția a fost continuată. maib a oferit sprijin lui Pasha Parfeni care ne-a reprezentat în marea finală din Liverpool, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ediția a 68-a a Eurovision Song Contest se va desfășura la Malmö, Suedia. Prima semifinală va avea loc pe 7 mai, iar pe 9 mai – cea de-a doua semifinală. Pe 11 mai va fi marea finală. Interpreta din Moldova se află la cea de-a doua participare la Eurovision Song Contest. În anul 2007, Natalia Barbu a ocupat locul 10 cu piesa Fight, iar în acest an, Natalia Barbu va evolua în prima semifinală a concursului sub numărul 11.

Organizatorul național al concursului este Compania „Teleradio-Moldova” (TRM), care difuzează Eurovision Moldova din anul 2005.

Sursa: diez.md

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok