FPM Moldova și MAIB- extind colaborarea

FPM Moldova și BC Moldova Agroindbank au semnat azi, 12 iulie curent, extinderea acordului de cooperare în cadrul Programului Compact pînă în septembrie 2014. O altă parte a acordului este compania Cardno Emerging Markets, care este responsabilă de managementul financiar al operațiunilor FPM Moldova. http://mca.gov.md/ro/maib_nou.html

Acordul prevede administrarea de către banca comercială a conturilor curente în procesul de activitate financiară a FPM Moldova, precum și în contextul Programului de credite pentru investiții în infrastructura post-recoltare, desfășurat în cadrul Programului Compact. Pînă în prezent banca a acordat credite Compact în valoare totală de circa 1,2 mil USD.


Adițional activităților de gestiune financiară a conturilor, Moldova Agroindbank acordă servicii de achitare a compensațiilor persoanelor care au fost afectate de lucrările de reabilitare a drumului și a sistemelor de irigare, prevăzute de activitățile Compact.

Acordul dintre BC Moldova Agroindbank a fost semnat pe 7 septembrie 2010, urmare a unui concurs desfășurat pentru selectarea instituției bancare din Moldova care va acorda servicii bancare FPM Moldova pe parcursul derulării Programului Compact. Extinderea acordului a fost coordonată cu Corporația Provocările Mileniului și Consiliul de observatori al instituției, datorită prestației bune pe care a avut-o BC Moldova Agroindbank în relațiile de colaborare cu FPM Moldova.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok