Premii de la Moldova Agroindbank

Premii de la Moldova Agroindbank, pentru pictori-scenografi de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri” din Bălţi

Pictori-scenografi de la Teatrul Naţional „Vasile Alecsandir” din Bălţi au primit premii speciale de la Moldova Agroindbank în cadrul Galei Premiilor 2013, stagiunea 57-a, care s-a desfăşurat recent în capitala de nord a ţării.

Astfel, Maria Palii a obţinut premiul pentru scenografia spectacoului „Arena” de I. Fridbergas; Victor Palii a fost apreciat pentru scenografia spectacolului „Coroana Triumfală” de V. Alecsandri; iar Ada Ţîbuleac - pentru scenografia spectacolului „Ştefan Vodă din legendă” de Gh. Calamanciuc.

Premiile au fost înmînate de către Titus Jucov, vicepreşedintele Uniunii Teatrale din Moldova, directorul Teatrului „Licurici”, care a menţionat că „fără de pictorii-scenografi niciun spectacol de teatru nu poate avea loc”.

Directorul General al Teatrului „V. Alecsandri”, Anatol Răcilă, a mulţumit BC „Moldova Agroindbank” SA pentru atenţia pe care o acordă instituţiilor culturale prin susţinerea financiară a activităţii lor, prin motivarea oamenilor de artă.

Moldova Agroindbank se implică plenar în proiecte culturale de importanţă naţională, cum ar fi: Festivalul Internaţional al Vedetelor de Operă şi Balet „Maria Bieşu”; Festivalul Internaţional „Mărţişor”, etc. În curînd la Chişinău, cu suportul MAIB, se va desfăşura Festivalul-Concurs Internaţional de muzică uşoară „Două Inimi Gemene”, în memoria regretaţilor Ion şi Doina Aldea-Teodorovici.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok