MAIB este cea mai cooperantă bancă în susţinerea producătorilor agricoli

Moldova Agroindbank a fost distinsă cu premiul Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură - “Cea mai cooperantă bancă în susţinerea producătorilor agricoli”. Premiul a fost înmânat Preşedintelui Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, de ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, în cadrul primei ediţii a Galei organizate de AIPA, pe 24 februarie curent, sub patronajul Ministerului Agriculturii (MAIA) şi în colaborare cu partenerii de dezvoltare. 

La eveniment au participat membri ai Guvernului, deputaţi, manageri ai autorităţilor publice de profil, reprezentanţi ai Delegaţiei Uniunii Europene şi ai Ambasadei Austriei în R. Moldova, precum şi peste 200 de producători agricoli. În cadrul Galei au fost premiaţi 15 companii din ţară, care dezvoltă afaceri de succes în sectorul agricol. Partenerul general al evenimentului a fost Moldova Agroindbank.

Serghei Cebotari şi-a exprimat gratitudinea pentru înalta apreciere a contribuţiei băncii la dezvoltarea sectorului agricol, menţionând că MAIB finanţează tradiţional afacerile în domeniul agricol, contribuind la dezvoltarea durabilă a acestui sector important pentru economia naţională. 

A fost o idee şi o iniţiativă foarte frumoasă de a organiza această Gală şi noi am susţinut-o. Cu cât mai multe evenimente de acest gen vor fi, cu atât mai multe se vor cunoaşte despre acest sector. Pe parcursul activităţii sale MAIB a finanţat zeci de mii de proiecte agricole, deţinând pe piaţa bancară cea mai mare cotă la creditele în sectorul agricol - de peste 30%. Datorită băncii, antreprenorii din mediul rural şi-au putut dezvolta afacerile, îmbunătăţi producerea, implementa cele mai noi tehnologii şi standarde de calitate pentru a accesa noi pieţe de desfacere. De asemenea, MAIB acordă o atenţie deosebită tinerilor antreprenori din sectorul rural, astfel încât peste 50% din proiectele iniţiate de tineri, au fost finanţate din resursele internaţionale prin banca noastră”, a spus Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB.

La rândul său, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Eduard Grama, a declarat că pentru munca şi perseverenţa lor, agricultorii merită să fie apreciaţi.

Gala Premiilor AIPA are o importantă componentă de responsabilitate socială şi oferă participanţilor prilejul deschiderii unei platforme economice informale, prin care vor fi puse în valoare oportunităţi reale de colaborare şi perspectiva dezvoltării domeniilor vizate. Cele mai mari investiţii de azi în Republica Moldova sunt cele din domeniul agricol. Vreau să vă asigur că ne aşteaptă un viitor în care agricultura va fi prioritară pentru ţara noastră şi un viitor în care agricultorii vor avea o pondere şi un respect enorm”, a afirmat Grama.

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, gazda evenimentului a menţionat importanţa sectorului agricol în dezvoltarea economiei R. Moldova: „Autorităţile statului şi producătorii agricoli trebuie priviţi în ansamblu, deoarece urmăresc acelaşi scop - contribuţia la dezvoltarea sectorului agricol. Este absolut firesc şi chiar necesar de a veni cu anumit omagiu şi aprecieri atunci când se înregistrează succese în domeniu”. 

Printre nominanţii Galei au fost fermieri, asociaţii agricole, antreprenori care au investit în inovaţii, infrastructură, agricultură ecologică, majoritatea fiind clienţi ai MAIB.  

 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok