Moldova Agroindbank a premiat laureaţii Concursului Naţional ,,Scrisoare Mamei”

Cele mai emoţionante şi profunde scrisori ale 227 de elevi din întreaga ţară au fost premiate în cadrul ediţiei a IV-a a Galei Laureaţilor Concursului Naţional de Creaţie Literară pentru elevi „Scrisoare Mamei”, desfăşurată pe 28 aprilie, în incinta Bibliotecii Academiei de Ştiinţe a Moldovei. Câştigătorii concursului au fost apreciaţi pentru creativitate, originalitate, imaginaţie şi modul unic de abordare şi exprimare.

În calitate de partener general, Moldova Agroindbank a contribuit la buna desfăşurare a concursului organizat de către Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a Consiliului municipal Chişinău, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Platforma Socrate, Facultatea de Litere, USM, Centrul Rus de Ştiinţă şi Cultură.

Astfel, cu suportul MAIB, au fost înmânate 12 premii de bază: Locul I – 2 000 de lei; Locul II – 1500 de lei; Locul III – 1000 de lei şi câte 5 menţiuni pentru fiecare categorie  a câte 500 de lei. Totodată au fost înmânate peste 150 de diplome de participare elevilor 50 diplome de menţiune profesorilor-coordonatori.

La concurs au participat 2550 de elevi din toată ţara, vorbitori de limba română şi limba rusă. Participanţii au fost divizaţi în patru categorii după vârstă şi limba de instruire: gimnaziu/liceu la limba română şi limba rusă, iar lucrările au fost cifrate pentru asigurarea unei evaluări obiective şi transparente. Concursul este organizat cu scopul de a descoperi şi promova tinerele talente şi de a sensibiliza societatea.

Preşedintele juriului, Adriana Cazacu, doctor în filologie, conferenţiar universitar la Universitatea de Stat din Moldova, a spus că, dacă la ediţiile anterioare unii autori au fost penalizaţi pentru greşeli de exprimare, în acest an lucrările au fost foarte îngrijite. Adriana Cazacu a îndemnat copiii să le scrie scrisori mamelor lor măcar o dată pe an.

Olga Bejenaru, reprezentant al băncii la evenimentul de premiere a laureaţilor, a menţionat: ,,În numele BC ,,Moldova Agroindbank” SA, a Preşedintelui Comitetului de Conducere, Serghei Cebotari, menţionez că ne face o deosebită plăcere să susţinem financiar acest proiect de suflet ,,Scrisoare Mamei”, prin intermediul căruia dorim să oferim suport copiilor în asigurarea unui viitor mai bun acasă”.

În semn de recunoştinţă pentru suportul acordat pentru organizarea acestui concurs, BC ,,Moldova Agroindbank” SA a fost distinsă cu două Diplome de Excelenţă: ,,Pentru munca prodigioasă, susţinerea şi implicarea activă în organizarea concursului naţional de creaţie literară „Scrisoare mamei”, ediţia a IV-a” şi ,,Pentru contribuţia adusă în organizarea şi desfăşurarea concursului”.

 

 

Concursul "Scrisoare Mamei" este unul din multiplele proiecte de responsabilitate socială susţinute de MAIB, prin intermediul cărora instituţia  contribuie la dezvoltarea societăţii, inspirând încredere, siguranţă şi creând noi oportunităţi

 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok