Economist: Cum să-ți reduci facturile la energie pentru totdeauna!

Consumatorii își pot reduce facturile pentru energie, grație creditelor de la Moldova Agroindbank

Promovând о politică de responsabilitate socială corporativă, în calitatea sa de membru al rețelei „Pactul Global”, BC „Moldova Agroindbank” SA realizează proiecte cu impact social pronunțat. Urmând această misiune, MAIB anunță că a început acordarea Creditelor „Eficiența Energetică” grație cărora consumatorii își pot reduce considerabil consumul și costul energiei, pentru a nu mai fi stresați din cauza facturilor împovărătoare. În contex­tul obiectivului social al produsului, Mol­dova Agroinbank a oferit condiții facilitare de acordare a Creditului „Eficiența Ener­getică”, principalul avantaj fiind partea de grant finanțat de Uniunea Europeană.

Creditele sunt acordate în cadrul programului Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare - „Facilitatea de Finanțare a Eficienței Energetice în Sectorul Rezidențial din Moldova” (MoREEFF). Acestea au drept scop finanțarea proiectelor de efi­ciență energetică care vin să ajute consumatorii să-și reducă cheltuielile pentru consumul de energie.

Creditele se acordă în condiții facilitare. Princi­palul avantaj al acestuia este faptul că pentru prima oara persoanele fizice pot beneficia de grant din partea programului, finanțat de Uniunea Euro­peană, în valoare de până la 20 la sută din suma creditului. lar în cazul realizării proiectului la nivel de bloc de locuit, mărimea grantului oferit poate constitui până la 35%.

Creditele au о rată a dobânzii atractivă de doar 9,5% anual și se eliberează clienților în dolari americani. Suma minimă a creditului poate fi de 300 dolari, suma maximă - până la 100% din valoarea proiectului. Creditele sunt acordate pe un termen de până la 5 ani. Împrumuturile în sumă de până la 5000 dolari pe termen de până la 3 ani se acordă fără gaj.

Citește articolul: Cum să-ți reduci facturile la energie pentru totdeauna!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok