Maib - desemnată cea mai bună bancă IMM în Moldova, potrivit Global Finance

O nouă distincție internațională completează palmaresul premiilor obținute de maib, după ce recent Euromoney a desemnat liderul sectorului bancar din Republica Moldova ca lider de piață în trei segmente cheie: Digital Solutions, Corporate Banking și Responsabilitate Socială Corporativă. De această dată, maib a fost recunoscută de publicația Global Finance drept cea mai bună bancă pentru IMM-uri (întreprinderile mici și mijlocii) în Moldova.

Premiul reprezintă o recunoaștere a eforturilor întreprinse de maib de susținere a clienților IMM/ Business Banking și de a sprijini planurile de afaceri prin soluții moderne, utile și avantajoase.

Performanța activității Business Banking (IMM)

În 2022, maib a continuat să-și diversifice și completeze oferta dedicată segmentului IMM. A lansat o soluție inovatoare pentru clienții băncii – serviciul SmartPOS, care a făcut posibilă acceptarea plăților cu cardul pe smartphone sau tabletă, fără utilizarea unui terminal separat. Soluția inovatoare este doar una dintre multiplele soluții bancare care au avut drept scop consolidarea poziției de lider pe segmentul IMM.

Cifrele înregistrate de maib în primul semestru al anului 2022 vorbesc de la sine:

  • cota de piață a creditelor IMM a crescut la 31%;
  • pste 28,9 mii de clienți activi IMM în trimestul II al anului 2022, în creștere cu 1,7% față de trimestrul precedent;
  • rata de retenție a clienților IMM constituie 97.3%;
  • cota IMM reprezintă 22,9% din portofoliul total de credite maib, în creștere cu 2,3% față de trimestrul precedent;
  • numărul utilizatorilor IMM Internet Banking a crescut cu 23% față de anul precedent.

Joseph Giarraputo, Fondatorul și directorul editorial al Global Finance:

„Întreprinderile mici sunt sufletul economiilor de pretutindeni, cuprinzând o gamă largă de afaceri, fiecare cu nevoi specifice industriei, sectorului și localizării lor. Prin identificarea partenerilor financiari care se concentrează pe acest segment și care servesc clienții locali oferindu-le un spectru larg de oportunități de banking, Global Finance oferă un serviciu unic antreprenorilor care își doresc să acceseze nivelul următor pentru necesitățile lor financiare”.

Giorgi Shagidze, Președintele Comitetului de Conducere maib:

„Suntem încântați să primim un premiu atât de prestigios. Segmentul IMM/ Business Banking este unul important pentru maib și vom continua să răspundem și să depășim așteptările clienților noștri. De asemenea, aș dori să mulțumesc clienților noștri fideli din segmentul IMM/ Business Banking, care ne-au sprijinit să obținem performanțe excelente în acest an."

Despre Global Finance

Global Finance este o publicație financiară de top destinată factorilor de decizie de nivel înalt din domeniul finanțelor. Global Finance selectează în mod regulat cele mai performante bănci și alți furnizori de servicii financiare. Premiile acordate de Global Finance au devenit un indicator de excelență și de încredere pentru comunitatea financiară globală.

Despre maib

Maib este cea mai mare bancă din Republica Moldova, cu o cotă de 32,7% din portofoliul de depozite și 35,5% din portofoliul de credite ale întregului sistem bancar la sfârșitul primului semestru al anului 2022. Maib este un creditor disciplinat, cu o rată NPL de 2,5% și bine capitalizat, cu un CAR de 22,1% la 30 iunie 2022. Banca este de importanță sistemică, deservind aproape o treime din populația țării. Din 2018, cel mai mare acționar al maib este un consorțiu, care include Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Invalda INVL, un grup lider de gestionare a activelor din țările baltice și Horizon Capital, un fond privat de investiții axat pe piețele emergente din Europa.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok