refinanțează creditul ipotecar

întotdeauna e loc de mai bine!
5 000 000 MDL
până la 30 de ani
de la 7,45%
refinanțează creditul ipotecar

calculator de credite

suma solicitată
MDL
alege termenul
25
luni
primesc salariul / pensia
condiții
Fără gaj
Vârsta de la 20 ani
Doar cu buletinul
Rata fixă

oferta noastră

plata lunară
0 MDL
valoarea totală plătibilă
2 922 273.15 MDL
rata dobânzii
--
dobânda anuală efectivă
28.76%
tip dobândă
flotantă

acest credit implică răspunderea ta juridică și trebuie să fie restituit. Verifică-ți capacitatea de plată înainte de a semna contractul de credit.

solicită oferta Graficul plăților informatii precontractuale condiții generale servicii creditare

suma afișată este orientativă și nu reprezintă un angajament contractual al maib.

despre

Ai luat un credit pentru a cumpăra locuinţa visurilor tale, iar acum faci faţă cu greu plăţilor lunare? Pentru că te înţelegem şi dorim să-ţi fie mai uşor, te invităm să-ţi refinanţezi la maib creditul ipotecar de la altă instituţie, în condiţii mai bune.

Achită o rată lunară mai mică pentru creditul refinanţat!

*Exemplu reprezentativ: Pentru suma creditului de 600 000 MDL, durata de 240 luni, rata dobânzii flotantă de 7,70% anual și DAE 7,98%, valoarea totală spre plată va constitui 1 178 102,46 MDL, care se împarte în 240 rate lunare a câte 4 908,77 MDL.

*Exemplu reprezentativ: Pentru suma creditului de 1 700 000 MDL, durata de 240 luni, rata dobânzii flotantă de 7,45% anual și DAE 7,71%, valoarea totală spre plată va constitui 3 275 918.19 MDL, care se împarte în 240 rate lunare a câte 13 649.67 MDL.

ZERO comisioane:

 • comision de administrare lunară - 0%;
 • comision de rambursare anticipată - 0%;

Pentru informaţii suplimentare apelează serviciul Contact Center la numărul de telefon 022 855 185 / 022 855 155, în zilele lucrătoare de la 8:00 până la 17:00.

cerințe

Mai simplu de obţinut, dacă:

 • vârsta de la 20 de ani până la 70 de ani;
 • ești cetăţean al Republicii Moldova cu reşedinţa stabilită pe teritoriul ţării;
 • ai un credit imobiliar contractat în cadrul altei instituții financiare din Republica Moldova.

tarife

Mai simplu să decizi

Oferta include:

 • până la 5 000 000 de lei;
 • pe un termen de până la 30 de ani.

documente necesare

Banca îşi rezervă dreptul să solicite documente justificative privind veniturile tale în vederea îndeplinirii cerinţelor de prudenţă specifice activităţii bancare.

Pentru a depune cererea de credit ai nevoie de raportul de evaluare a bunului imobil, perfectat de către o companie agreată de părți.

Solicită online raportul de evaluare

Lista evaluatorilor

 • Pentru clienții angajați oficial în RM: la necesitate, extrasul contului salarial sau certificatul de salariu.
 • Pentru clienții angajați peste hotarele RM sau pentru freelancerii de peste hotarele RM: obligatoriu se va prezenta extrasul cardului bancar (emis de o altă bancă decît maib) unde pot fi văzute încasările din salariu și/sau din prestarea serviciilor. Adițional, se va prezenta contractul de muncă sau oricare alt act care atestă angajarea/prestarea serviciilor și declarația privind achitarea impozitelor din venitul încasat (după caz, dar dacă sunt asemenea acte, ar fi bine să le prezinte în original la bancă). Fluturașii de salariu nu se acceptă dacă nu se prezintă extrasul cardului salarial.
 • Pentru clienții care au dividende: situațiile financiare pentru anul curent și cel precedent, procesul-verbal al asociaților privind decizia de a distribui dividende, extrasul de cont unde se pot vizualiza încasările din dividende (dacă sunt primite la o altă bancă decât maib). În cazul dividendelor achitate în numerar vor fi necesare acte care confirmă eliberarea acestora și dovada achitării impozitelor.
 • Pentru clienții care practică una dintre profesiile juridice: extrasul contului unde sunt încasate veniturile. Pentru notari, se va prezenta suplimentar documente contabile care atestă cheltuielile biroului notarial.
 • Pentru clienții cu venit din cesiunea dreptului de autor: contract privind cesiunea dreptului de autor/certificat privind mărimea venitului și extrasul din cont bancar unde sunt încasate veniturile. 
 • Pentru clienții cu venit din chirie/arendă/locațiune: contractul de chirie/arendă/locaţiune, valabil (înregistrat la SFS) și Ordinele de eliberare/Dispozițiile de plată ale achitărilor pentru chirie/arendă/locaţiune sau extras din cont deschis în cadrul băncii maib sau la altă instituție financiară, prezentate fie în format electronic, fie pe suport de hârtie.
  • extrasul la cont se prezintă în format electronic sau pe suport de hârtie semnat sau ștampilat doar dacă veniturile sunt primite prin alte bănci din RM decât maib.
  • banca este în drept să solicite oricare alt act în procesul de analiză și aprobare a solicitării clientului.
 • Contractul de credit cu graficul plăților;
 • Contractul de ipotecă la creditul care urmează a fi refinanțat.

Odată ce ai obținut creditul ipotecar, este important să asiguri bunul gajat. Există două tipuri principale de asigurare pe care poți să le iei în considerare: asigurarea obligatorie de locuință și asigurarea facultativă de locuință. Cea obligatorie este impusă de lege și este necesară pentru toate locuințele care sunt ipotecate. Costul acesteia constituie în mediu 1000 MDL, în funcție de bunul gajat. Asigurarea facultativă este o alegere personală, dar te poate ajuta să-ți protejezi mai bine investiția. 

întrebări frecvente

Depui o cerere în acest sens pe site-ul www.ipoteca.maib.md. În scurt timp vei fi contactat de un specialist, care îți va răspunde la toate întrebările și va iniția procedura de refinanțare.

Da, ai putea să refinanțezi creditul ipotecar la maib
Depune o cerere online pe www.ipoteca.maib.md sau te așteptăm la orice sucursală maib cu buletinul de identitate.

Lasă-ne numărul tău de telefon

Un consultant ipotecar te va contacta și veți discuta despre opțiunile disponibile pentru tine

 • pas 1 din 2 date personale
 • pas 2 din 2 semnare OTP
îți garantăm siguranța informațiilor oferite la completarea cererii online

semnează prin OTP

pentru a confirma introdu codul compus din 6 cifre primit prin SMS la numărul +373

Recepționat!
Cererea ta a fost înregistrată cu succes. În decurs de cel mult o zi, vom reveni cu un apel.

Atenție! Cererile sunt procesate de luni până vineri, între orele 09:00 și 17:00.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok