ALIONA STRATAN: PROIECTUL SALARIAL – ELEMENT ESENȚIAL CARE DENOTĂ GRIJA FAȚĂ DE ANGAJAȚI

Instrumentele financiare sunt tot mai importante în gestionarea eficientă a resurselor unei companii. În acest context, serviciul de carduri salariale al maib oferă o soluție esențială pentru simplificarea și optimizarea procesului de remunerare a angajaților. Mai mult ca atât, și angajatorii, și angajații au un șir de avantaje și facilități în urma acestei alegeri. Despre avantajele contractării pachetului salarial maib, despre poziția de lider, aplicația maibank, dar și despre accesul la zonele alto am discutat cu Aliona STRATAN, Prim-vicepreședintă a Comitetului de Conducere al maib.

Alexandru TOMA

BC: La finele anului 2023, maib a devenit lider la capitolul colaborări cu mediul de afaceri în vederea proiectelor salariale. Ce avantaje competitive are maib pe piața serviciului de proiecte salariale, pentru care este aleasă ca partener?

Aliona Stratan: În ultimii ani, focusul maib a fost concentrat pe orientarea către clienți și îmbunătățirea experienței bancare. Vocea clientului a fost și este prioritară. Am dezvoltat noi funcționalități în aplicația mobilă maibank, am implementat un nou model operațional în rețeaua de sucursale. Actualmente, operațiunile se procesează la un singur ghișeu, într-o singură mână. De asemenea, am investit în confortul din sucursale, modernizându-le în absolut toate regiunile țării. Acum,  fiecărui client îi este comod să facă banking cu maib, oriunde s-ar afla. Această abordare subliniază angajamentul nostru și grija față de companiile care ne aleg ca partener în proiectele salariale.

Investim mult, pentru ca  ei, cei peste 1 milion de clienți maib, să aibă o experiență plăcută și intuitivă cu banca.  Astfel, ne realizăm consecvent scopul de a crea soluții financiare simple și inteligente. Aceste soluții, la rândul lor, se potrivesc unui stil de viață care inspiră oamenii să fie mai fericiți, iar afacerile – mai prospere.

BC: Cum contribuie proiectele salariale la loialitatea angajaților și la succesul afacerii?

Aliona Stratan: Proiectele salariale sunt o componentă esențială a strategiei de resurse umane. Ele pot influența semnificativ loialitatea angajaților și performanța generală a afacerii. Prin oferirea unui pachet salarial personalizat și a beneficiilor competitive, companiile demonstrează angajamentul față de bunăstarea și satisfacția angajaților. Acest lucru poate determina o creștere a motivației și loialității personalului, având un impact pozitiv asupra succesului organizațional.

BC: De ce mulți oameni de afaceri aleg să colaboreze cu maib în vederea proiectului salarial?

Aliona Stratan: Mulți angajatori aleg să colaboreze cu maib grație abordării noastre orientate spre angajați. Iar datorită ofertei noastre complete de servicii bancare adaptate necesităților lor, nevoia de a oferi un pachet salarial atractiv și beneficii competitive pentru angajați este o prioritate pentru companii în contextul actual al pieței muncii. maib înțelege aceste necesități și oferă soluții precum cea mai folosită aplicație de banking din Moldova – maibank.

Totodată, oferim rate preferențiale la ipotecă pentru clienții din proiectele salariale. De asemenea, oferim posibilitatea transferurilor gratuite între peste un milion de carduri maib, opțiuni de deschidere online a unui depozit, de a accesa un credit în doar câteva clickuri. Mai oferim posibilitatea de a împărți cumpărăturile deja efectuate, o limită de credit la cardurile maib gama și cash back generos de până la 15%.  

Nu este vorba despre o simplă promisiune, ci despre cash back garantat într-o rețea extinsă de peste 1 200 de parteneri în toată țara. maib mai oferă posibilitatea de a emite gratuit carduri pentru copiii angajaților și multe alte facilități.

Rețeaua noastră de sucursale, bancomate și terminale de autoservire este cea mai extinsă în întreaga țară. Ne-am străduit să facilităm la maxim experiența clienților, pentru a face simplu și ușor accesul angajaților la serviciile noastre bancare, oricând și oriunde. În plus, atunci când echipa unei companii alege maib, nu e necesar să se deplaseze la bancă pentru a formaliza relația. Vine echipa mobilă a maib la ora comodă clienților. Răspundem la toate întrebările, deschidem carduri imediat și oferim asistență continuă prin intermediul managerului personal.  

BC: Ce oferă maibank și cum influențează acest lucru relația dintre angajați și angajator?

Aliona Stratan: maibank este cea mai utilizată și, îndrăznesc să spun, cea mai îndrăgită aplicație de mobile banking din Moldova. Este utilizată de peste 600 mii de clienți. Beneficiile sale includ tranzacții gratuite cu peste un milion de clienți maib în toată lumea, simpla administrare a creditelor, depozitelor și posibilitatea de a împărți orice plată în rate, precum și oportunitatea de a achita facturile. Totodată, este vorba despre creditele de consum oferite online și obținerea banilor în doar cinci minute, fără a veni la sucursală, deschiderea cardurilor direct din aplicație, iar clientul poate opta fie pentru un card fizic, fie pentru un card digital. Nu în ultimul rând, maibank oferă multiple promoții care creează emoții plăcute clienților noștri și le aduc câștiguri suplimentare.

BC: Știm că angajații din sistemul bugetar își pot alege banca la care să primească salariul, de ce tot mai mulți oameni aleg cardul salarial maib?

Aliona Stratan: E adevărat, angajații din sectorul bugetar pot decide care bancă să le fie parteneră în deservirea remunerațiilor. Alegerea în favoarea maib este firească din punctul de vedere al comodității. Fără a vizita banca, angajații pot deveni clienți maib, online, prin serviciul digital onboarding. Mai exact, este suficient să descarce aplicația mobilă maibank, să urmeze pașii indicați și, în câteva minute, devin clienți ai maib. Este o experiență simplă și ușoară, pe care o recomand tuturor.

BC: Clienții din proiectele salariale au acces și în zonele alto?

Aliona Stratan: Desigur, alto înseamnă, de fapt, un manager de înaltă calificare în domeniul financiar-bancar, care devine persoană de încredere în bancă. Acesta ajută la economisirea timpului și la găsirea soluțiilor optime pentru necesitățile financiare. Este destinat top managementului companiilor, fiind primul serviciu bancar premium din Republica Moldova. De asemenea, alto oferă clienților o abordare individuală, un nivel excepțional de confort și confidențialitate și produse bancare unice. Alto este excelent pentru clienții care călătoresc mult, având în vedere faptul că include multe avantaje adiționale. Este vorba despre accesul în zonele lounge, asigurarea de călătorie, cashback la cumpărăturile peste hotare, precum și manager personal alto.  

BC: Care sunt avantajele contractării pachetului salarial la maib pentru companii?

Aliona Stratan: Sunt mai multe avantaje, însă, pe scurt, aș menționa faptul că acum, lucrăm intens la îmbunătățirea experienței clienților din mediul de afaceri. În prezent, mai multe companii sunt în proces de aderare. Din acest considerent, dezvoltăm un nou internet banking (web) pentru mediul de business. Am studiat mult aspectele ce țin de experiența clientului și am constatat că sunt foarte importante comoditatea și simplitatea efectuării tranzacțiilor.

Acestea au devenit prioritățile noastre. Am optimizat procesele, devenind mai comode și mai simple. Sunt sigură că antreprenorii și businessmenii noștri vor aprecia și noua aplicație mobilă pentru persoanele juridice, despre care vom oferi mai multe detalii în viitorul apropiat.  

Sursa: businessclass.md 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok