Maib susține antreprenorii cu noi facilități prin Programul guvernamental „373”

Maib anunță că este pregătită să acorde credite conform noilor modificări aprobate în cadrul Programului guvernamental „373”. Aceste modificări aduc o serie de facilități suplimentare pentru antreprenori, menite să sprijine dezvoltarea și creșterea afacerilor din diverse domenii.

Despre Programul „373”

Programul „373” este un proiect guvernamental dedicat întreprinderilor micro, mici și mijlocii din Moldova. Prin intermediul acestui program, antreprenorii pot obține credite cu rate avantajoase (7% anual în lei) pentru investiții pe termen lung, având, astfel, posibilitatea de a-și dezvolta afacerea.

Ce prevăd noile facilități incluse în Programul „373”?

Extinderea domeniilor de activitate - programul se extinde pentru a include și companiile din majoritatea sectoarelor de activitate, oferindu-le, astfel, șansa de a accesa sprijin financiar.

Majorarea sumei maxime accesibile - antreprenorii pot acum accesa sume mai mari de finanțare, până la 40 milioane de lei, comparativ cu 15 milioane de lei anterior, pentru a investi în creșterea și dezvoltarea afacerilor.

Finanțarea achiziției de materie primă și materiale necesare în producție sau prestare de servicii - până la 30% din valoarea proiectului investițional solicitat spre finanțare.

Majorarea plafonului maxim de garantare – Guvernul, prin Fondul de Garantare a Creditelor, oferă o protecție mai mare, garantând până la 80% din valoarea creditului acordat, comparativ cu plafonul anterior de 40%.

Eliminarea plafonului de accesare a ajutorului financiar din partea statului - prin schimbarea statutului măsurii de sprijin din „schemă de ajutor de minimis” în „ajutor de stat”, antreprenorii vor avea acces nelimitat la ajutorul financiar din partea Guvernului.

Aceste facilități suplimentare sunt concepute să susțină și să accelereze dezvoltarea sectorului privat, oferind antreprenorilor resursele necesare pentru a-și realiza obiectivele.

De ce să alegeți Programul „373” prin maib?

Luarea unui împrumut este o decizie importantă. Tocmai de asta, maib face mai ușor atât procesul de creditare, cât și colaborarea cu banca. Puteți contracta creditul rapid, cu o limită preaprobată, fără necesitatea prezenței obligatorii la sucursale și cu posibilitatea de a semna electronic contractele de credit și alte documente aferente.

Descoperiți beneficiile și solicitați acum credite în cadrul Programului pentru susținerea antreprenorilor „373” la orice sucursală maib sau online.

Maib business – unim eforturi, dezvoltăm afaceri!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok