Creditul Agricol de Urgență pentru IMM-uri – disponibil la maib

Maib anunță despre participarea la mecanismul de susținere a agricultorilor și anume Creditul Agricol de Urgență, o inițiativă a Guvernului orientată pentru susținerea producătorilor agricoli micro și mici care cresc cereale și care au fost afectați de crizele din ultimii ani.

Un partener de încredere pentru agricultorii din Moldova

În calitate de bancă dedicată sprijinirii mediului de afaceri și dezvoltării sectorului agricol din Republica Moldova, maib este onorată să ofere sprijin financiar antreprenorilor eligibili prin acest program.

Valoarea maximă a creditului este de până la 500 000 lei, conceput pentru a susține nevoile imediate ale fermierilor pentru sezonul de însămânțare din primăvara anului 2024.

Creditul oferit are un termen maxim de 18 luni, cu un comision de garantare de doar 0,5% anual din soldul garanției și o dobândă subvenționată. Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA) va analiza dosarele depuse începând cu 1 martie până la 31 mai curent.

Participanții la program vor beneficia de trei avantaje principale

Garanție ODA de 90% - o garanție substanțială care minimizează riscurile financiare pentru antreprenorii din sectorul agricol și asigură o mai mare accesibilitate la creditare. Garanția este valabilă pe întreaga durată a contractului de credit.

Subvenționarea dobânzilor - un stimulent financiar care reduce povara dobânzilor, făcând creditele mai accesibile.

Perioada de grație de 6 luni la credit și la dobândă - o facilitate care oferă fermierilor spațiul necesar pentru a-și gestiona fluxurile de numerar fără presiunea imediată a rambursărilor creditului și a dobânzilor.

Utilizarea eficientă a resurselor

Fondurile creditare pot fi utilizate pentru achiziționarea de material semincer, combustibil sau lubrifianți, fertilizanți sau produse fitosanitare, servicii mecanizate în agricultură, precum și pentru acoperirea cheltuielilor legate de retribuirea muncii în cadrul lucrărilor de însămânțare în sezonul primăvara 2024.

Această inițiativă este concepută pentru a asigura că agricultorii dispun de resursele necesare pentru o producție de succes.

Pentru a fi și mai aproape de agricultori, maib face și mai ușor atât procesul de creditare, cât și colaborarea cu banca. Astfel, puteți aproba creditul rapid, probabil că deja chiar aveți o limită preaprobată la maib, fără necesitatea prezenței obligatorii la sucursale, cu posibilitatea de a semna electronic atât contractul de credit, cât și alte acte aferente acestuia.

Solicitați acum Creditul Agricol de Urgență la orice sucursală maib sau online!

Cum obțineți un credit exclusiv online

  •  Completați rapid cererea de credit online, pe pagina web maib.md;
  •  Coordonați toate detaliile de la distanță cu maib. Primiți oferta preliminară pe email;
  •  Semnați toate actele necesare cu semnătura electronică și obțineți creditul.

Pentru mai multe informații despre program și procesul de aplicare, maib a dedicat o linie de telefon de contact - 1314, unde afacerile pot primi consultanță sau suport direct.

Maib încurajează antreprenorii micro și mici din sectorul agricol să exploreze oportunitățile oferite prin Creditul Agricol de Urgență. Echipa băncii este pregătită să vă asiste în procesul de aplicare și să vă ofere suportul necesar pentru a accesa finanțarea de care aveți nevoie pentru dezvoltarea afacerii în noul sezon agro de însămânțare.

Unim eforturi - dezvoltăm afaceri!

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok