visa business digital debit

acceleratorul afacerii în lumea digitală
0 lei
EUR/USD/MDL
gratuit
visa business digital debit

despre

Maib este unica bancă pe teritoriu RM care oferă clienţilor persoane juridice carduri digitale Visa business - instrumente de plată ideale de a utiliza cardul în orice moment și oriunde în lume, pentru efectuarea şi monitorizarea cheltuielilor de administrare ale companiei, fiind eliminate riscurile aferente operaţiunilor cu numerar. 

Cardurile digitale sunt destinate tuturor persoanelor juridice, care sunt utilizatorii aplicației maib business

Business Digital card:

 • are toate funcțiile unui card fizic
 • este mai convenabil de stocat în smartphone
 • are o taxă lunară de întreținere mai mică (doar 10 MDL / 2 USD / 2 EUR)
 • termen de valabilitate  este 8 ani
 • se deschid în EUR/USD/MDL.

Avantajele cardului digital business:

 • Posibilitatea de a deschide un card business digital în orice moment convenabil pentru client 24/7 prin intermediul aplicației maib business pentru persoane juridice, fără a vizita o sucursală.
 • Deschiderea unui card pentru orice angajat al companiei, cu condiția ca acesta să fie client maib sau după ce devine client maib.
 • Posibilitatea de a deschide un card atât la un cont existent, cât și la un cont nou.
 • Puteți deschide un card în oricare din cele 3 valute: USD, EUR, MDL.
 • După deschiderea cardului de către administratorul companiei în maib business, cardul digital este disponibil în curând deținătorilor desemnați în aplicația mobilă maibank.

Alimentarea gratuită a contului de card:

 • la ghișeile maib, cu un buletin de identitate, pentru cei care au dreptul de a alimenta contul, conform fișei cu specimene de semnături;
 • la terminalele CDM maib, pentru cei care au dreptul de a alimenta contul, conform fișei cu specimene de semnături;

Toate depozitele maib sunt garantate în conformitate cu Legea cu privire la garantarea depozitelor în bănci nr. 160 din 22 iunie 2023. Detalii aici.

Cardul digital poate fi solicitat exclusiv de către clienții actuali ai băncii prin intermediul serviciului web maib business.

tarife

Tipul Cardului

Visa Business Digital

DEBIT

Notă

Valuta contului de card: EUR USD MDL  
Condiţii de deschidere/ închidere a contului curent cu card atașat și de emitere a cardului:
Comision pentru deschiderea contului curent cu card atașat 0.00  
Depunerea minimă iniţială pe contul de card  
Taxa de emitere a cardului  
Taxa de emitere urgentă a cardului (suplimentar la taxa de emitere a cardului) Pe tipuri de carduri Digital nu se aplică.
Taxa lunară de administrare a fiecărui card 0.50 10.00 Taxa lunară de administrare a cardului se percepe în prima zi calendaristică a fiecărei luni pentru luna precedentă deplină. Pe tipuri de carduri Digital taxa lunară de administrare card 10 mdl / 0.5 usd/ eur.
Perioada de valabilitate a cardului 8 ani Pe tipuri de carduri Digital perioada de valabilitate a cardului este 8 ani.
Sold minim în cont 0.00  
Comision pentru închiderea contului curent cu card atașat 25.00 350.00 Se încasează din momentul procesării solicitării clientului de închiderea contului. În cazul închiderii contului la iniţiativa băncii se încasează pentru contul: - în MDL – până la 350 MDL, - în VS – până la 25 EUR/USD, în limita soldului disponibil, inclusiv la lichidarea întreprinderii.
Comision lunar pentru administrarea contului în proces de închidere în limita soldului disponibil, dar nu mai mult de 5.00 în limita soldului disponibil, dar nu mai mult de 100.00

Se încasează în limita soldului disponibil întrunind următoarele condiții:

1. să nu fie mai mare decât suma maximă stabilită, - în monedă națională – până la 100 MDL, - în VS – până la 5 EUR/USD
2. să se încaseze a 10-ea zi după sfârșitului perioadei de 30 de zile, începând cu data solicitării de închidere cont.
3. valabil doar in cazul tranzacțiilor de intrare cu întârziere, nu se aplică în cazul sold zero în cont sau existența alte conturi în maib.
4. valoarea maximă totală (cumulată) a comisionului plătit de către client nu este mai mare de 2000 MDL/ 100 USD/ 100 EUR.

Condiţii de reemitere a cardului:  
Reemiterea cardului în caz de expirare a termenului de valabilitate 0 Pe tipuri de carduri Digital nu se aplică.
Reemiterea cardului în caz de pierdere, furt, deteriorare, compromitere sau alte cazuri Pe tipuri de carduri Digital nu se aplică.
Tarife şi comisioane:  
Alimentarea contului de card:  
în numerar în sucursală maib prin ordin de încasare 0.00  
la bancomatul maib: - 0.00 MDL Nu se permite alimentarea în valută străină.
Modificarea codului PIN:  
la bancomatul maib 1 tranzacţie/lună -gratuit, celelalte 1.00 1 tranzacţie/lună -gratuit, celelalte 20.00 Se încasează la momentul efectuării tranzacţiei.
la bancomatul altor bănci din Republica Moldova/ din străinătate 1.00 20.00
Comision pentru retragere numerar:  
la bancomatul maib 1.00% Eliberarea numerarului în oficiile şi bancomatele maib se efectuează numai în MDL. Limita zilnică de retragere (00:00- 24:00) – 200 000 MDL
până la 50.000 MDL (inclusiv) pe zi
peste 50.000 MDL pe zi 1.30%
POS bancar în sucursalele maib 1.20% În limita soldului disponibil
la bancomat/POS bancar în sucursalele altor bănci din Moldova

1.50%

min 1.50

1.50%

min 25.00

Dacă valuta tranzacţiei diferă de valuta contului de card, convertirea sumei tranzacţiei se efectuează la cursul pentru operaţiuni cu carduri al maib, stabilit la data procesării tranzacţiei.
la bancomatul/POS bancar altor bănci din străinătate

1.50%

min 3.00

1.50%

min 60.00

Comision pentru decontare prin sucursalele maib, fără prezentarea cardului

1.50%

Se încasează la momentul efectuării tranzacţiei.
Suma lunară de retragere din contul de card a numerarului în reprezentanţele bancare şi bancomatele din străinătate 10 000 EUR Limita stabilită pentru contul de card de către Banca Naţională a Moldovei. Se modifică în conformitate cu reglementările BNM.
Achitarea cumpărăturilor la comercianţi, inclusiv tranzacţii prin Internet:
din Republica Moldova 0.00  
din străinătate
Înregistrarea în contul de card a sumelor transferate:
din alte bănci din Republica Moldova 0%  
din străinătate în valută străină
prin transferul la card prin intermediul sistemului internaţional de plăţi Visa Inc./Mastercard Inc.
alimentarea contului prin „credit-voucher”/”original credit”
Vizualizarea (cu sau fără tipărirea) soldului contului de card:  
în sucursalele/bancomatele maib, în decursul unei luni calendaristice 5 tranzacții / lună - gratuit, celelalte - 0.06 5 tranzacții / lună -gratuit, celelalte - 1.20 Se încasează la momentul efectuării tranzacţiei.
în sucursalele/bancomatele altor bănci din Republica Moldova/ din străinătate (fiecare vizualizare) 0.50 10.00
prin canalele de acces de la distanță, în decursul unei luni calendaristice 30 tranzacții / lună - gratuit, celelalte - 0.06 30 tranzacții / lună -gratuit, celelalte - 1.20
Solicitarea mini-extrasului de cont:  
la bancomatele maib pentru extrasul, solicitat în decursul unei luni calendaristice 3 tranzacții / lună - gratuit, celelalte - 0.07 3 tranzacții / lună - gratuit, celelalte - 1.40 Se încasează la momentul efectuării tranzacţiei.
prin canalele de acces de la distanță, în baza solicitării, efectuate în decursul unei luni calendaristice 30 tranzacții / lună - gratuit - celelalte 0.07 30 tranzacții / lună - gratuit - celelalte 1.40
Solicitarea extrasului lunar:  
extrasul lunar transmis prin e-mail 0.00  
fiecare extras suplimentar solicitat la sucursala maib 1.00 20.00 Se încasează la momentul efectuării tranzacţiei.
Dobânzi:
Penalitate pentru descoperirea nepermisă de cont (dobânda aplicată la suma descoperirii nepermise din prima zi a înregistrării) În conformitate cu Politica dobânzii în vigoare a băncii  
Alte condiţii:
Penalitate pentru descoperirea nepermisă de cont (dobînda aplicată la suma descoperirii nepermise din prima zi a înregistrării) 20.00% 40.00% Dobânda se calculează pe o bază anuală
Investigarea, contestarea şi administrarea litigiilor cu privire la tranzacţiile efectuate pe teritoriul Republicii Moldova per tranzacţie 1.00 20.00 Comisionul pentru investigarea, contestarea şi administrarea litigiilor cu privire la tranzacţiile efectuate în străinătate/pe teritoriul Republicii Moldova se reţine per tranzacție, indiferent de rezultatele acestuia. Excepţie fac cazurile litigiilor rezultate din erorile tehnice ale bancomatelor/ POS-terminalelor. Pot fi reținute comisioane suplimentare în conformitate cu tarifele sistemelor de plăți în cazul disputelor examinate de către Comisiile de Arbitraj ale acestora.
Investigarea, contestarea şi administrarea litigiilor cu privire la tranzacţiile efectuate în străinătate per tranzacţie 10.00 200.00
Blocarea cardului în caz de pierdere, furt, deteriorare 0.00  
Operaţiuni de încasări și plăți prin internet banking În conformitate cu Tarifele și Comisioanele aplicate la produse/ serviciile necreditare prestate persoanelor juridice Se încasează la momentul efectuării tranzacţiei.

 

Tarife carduri de debit in vigoare din 01.04.2024

beneficii

Oferte speciale pentru afacerile mici de la partenerii Visa

Indiferent de etapa la care se află afacerea dvs., veți primi asistență de specialitate. Consultați ofertele de mai jos de la partenerii noștri pentru crearea site-ului, dezvoltarea vânzărilor online, acceptarea plăților fără numerar, marketing și alte oferte. Detalii aici.

 

Obține o reducere de 20% la cursurile Simpliv cu Visa Business Card

Simpliv este un marketplace global de învățare online care schimbă viața oamenilor oferind posibilitatea de a studia online o gamă largă de subiecte.

mai multe

 

Reducere de până la 32%

greytHR – primul software complet integrat bazat pe cloud pentru managementul personalului și salarizare.

mai multe

 

30% reducere pentru primul an de abonament

Access Group – unul dintre cei mai importanți furnizori de software de management al afacerilor pentru organizațiile mici și mijlocii din Marea Britanie, Irlanda și regiunea Asia–Pacific.

mai multe

 

Codeblu Learning Management Solution gratuit timp de 1 lună

Codeblu – soluție de dezvoltare a abilităților digitale și de învățare corporativă, de generație următoare, ce oferă o platformă de învățare.

mai multe

Obține credite publicitare în valoare de 5.000 USD pe AWS Activate cu Visa Business Card

AWS Activate oferă startup-urilor multe beneficii, inclusiv împrumuturi AWS, asistență tehnică și instruire pentru a te ajuta să îți dezvolți afacerea.

mai multe

 

Obține un domeniu și un e-mail/constructor de site-uri web/găzduire la un preț de 1,49 USD pe lună cu Visa Business Card

ResellerClub este un registrator acreditat ICANN care oferă profesioniștilor web posibilitatea de a atrage online clienți din afaceri mici și mijlocii.

mai multe

 

1.000 USD în credite Shopify Plus

Shopify – companie online care dezvoltă software pentru magazinele online și cu amănuntul de mai bine de 15 ani. Această platformă comercială îți va permite să începi, să dezvolti și să îți gestionezi afacerea.

mai multe

 

Reducere de 12% la plățile de facturi lunare

Microsoft Azure – platformă cloud Microsoft care oferă posibilitatea de a dezvolta, rula aplicații și stoca date pe servere situate în centre de date distribuite.

mai multe

Obține o reducere de 10% la săli de conferințe și abonamente la sediul central HQ

Compania HQ Global Workplaces Inc. oferă soluții pentru birouri private, echipe, săli de ședințe și birouri virtuale atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.

mai multe

 

Obține o reducere de 10% la sălile de coworking și conferințe de la Spaces și beneficiază de acces gratuit pentru o zi în orice sală de coworking sau conferințe de la Spaces

Spaces este o companie creată pentru a avea grijă și a asigura confortul în timpul procesului de lucru, în întreaga lume, oriunde te-ai afla.

mai multe

 

Obține un abonament lunar pentru Google Workspace începând de la 3 USD cu Visa Business Card

Google Workspace îți permite să colaborezi pe Internet într-un mod complet nou și să-ți crești productivitatea afacerii.

mai multe

 

30% reducere pentru primul an de abonament

Access EasyPay – soluție inteligentă, intuitivă de salarizare și gestionare a personalului de în care au încredere peste 4.000 de companii și 18.000 de utilizatori.

mai multe

 

Reducere de 50% la plan Pro de 3 luni și acces gratuit la API-ul WhatsApp Business

BotSpace – cea mai rapidă platformă de chatbot pentru automatizarea asistenței pentru clienți pe WhatsApp, Messenger, Instagram, Twitter și alte canale de mesagerie social media.

mai multe

 

Reducere de până la 240 USD la planurile anuale

DocuSign – instrument de semnare bazat pe cloud care permite utilizatorilor să semneze documente online. Documentele pot fi încărcate pe serverul Docusign, iar apoi utilizatorii le pot semna folosind Contul Docusign.

mai multe

 

10% reducere la facturarea lunară

Google Cloud Platform – set de servicii de cloud computing care rulează pe aceeași infrastructură pe care Google o folosește pentru produsele sale către utilizatorii finali, cum ar fi Căutarea Google, Gmail, Google Drive și YouTube.

mai multe

 

Credite de 10.000 USD pentru produsele Freshworks

Freshworks – sistem de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM) bazat pe cloud, care ajută întreprinderile mici și mijlocii să organizeze și să automatizeze fluxurile de lucru de vânzări, marketing și servicii pentru clienți.

mai multe

 

20% credite suplimentare

Kaleyra – platformă bazată pe API pentru interacțiunea cu clienții tăi folosind mesaje personalizate, chatbots, servicii de voce programabile și multe altele.

mai multe

 

30% reducere la Planul ProfitBooks SMB

ProfitBooks – cel mai bun software de gestionare a stocurilor în care au încredere 35.000 de companii din SUA, Emiratele Arabe Unite, India și alte 21 de țări.

mai multe

Obține o reducere de 25% la primul an de abonament Pipedrive cu Visa Business Card

Pipedrive este instrumentul CRM №1 în rândul utilizatorilor, ce permite să obții clienți potențiali și să îți dezvolți afacerea.

mai multe

 

Cod promoțional de 125 USD și 60% reducere Adzooma Plus

Microsoft Advertising – serviciu care oferă publicitate cu plată per click și permite agenților de publicitate să își direcționeze anunțurile limitându-le la un anumit set de date demografice.

mai multe

 

Până la 1.500 USD în credite publicitare

Google Ads – sistem specializat pentru plasarea publicității contextuale pe paginile motorului de căutare Google și pe site-urile partenere ale rețelei de afișare contextuală, care vă permite să utilizați în mod profitabil toate avantajele publicității pe Internet: pentru a afișa anunțuri publicului țintă, la momentul potrivit și la locul potrivit.

mai multe

 

20% reducere la abonamentul anual

Harvard Business Review – revistă lunară de știință dedicată diferitelor probleme de management al afacerilor.

mai multe

 

20% reducere la achiziționarea de noi abonamente

iStock – furnizor internațional de fotografie microstock care oferă milioane de fotografii, ilustrații, cliparts, videoclipuri și piese audio.

mai multe

 

Până la 1.500 USD în credite publicitare

Meta Ads – instrument universal pentru crearea și publicarea de reclame pe Facebook, Messenger, Instagram și Meta Audience Network.

mai multe

întrebări frecvente

Emiterea cardurilor digitale business pentru persoane juridice prin intermediul web maib business este accesibilă pentru clienții existenți ai băncii. Dreptul de solicitare a emiterii unui card digital business, este exclusiv la nivel de Persoană Autorizată (Administrator) al persoanei juridice.

Metode de alimentare gratuită:

 • La terminalele CDM maib: pentru persoanele autorizate să depună numerar, conform fișei cu specimene de semnături (cu dreptul de prima și a doua semnătură).
 • 24/7, prin internet banking, mijloacele bănești vor fi creditate în soldul contului în următoarea zi lucrătoare după efectuarea tranzacției. 
 • La casieriile maib: cu buletinul de identitate pentru cei autorizați să depună numerar, banii vor fi imediat creditați.
 • Prin transfer bancar către contul de card.

Metode de retragere:

 • la ATM-urile dotate cu tehnologia NFC, prin intermediul portofelului electronic Google Wallet, Apple Wallet, Garmin Pay;
 • la POS-terminale de la casieria băncii, prin intermediul portofelului electronic Google Wallet, Apple Wallet, Garmin Pay.

Setarea codului PIN poate fi făcută la orice bancomat maib, POS terminal din sucursală sau direct in aplicatia maibank.

Cum puteți să configurați  sau sa modificati codul PIN online pentru cardul dvs. business, prin intermediul maibank?

 • Accesați aplicația maibank;
 • Alegeți cardul business pentru care doriți să configurați PIN-ul;
 • Selectați opțiunea „Setare cod PIN” din meniul cardului;
 • Introduceți un cod PIN format din patru cifre, pe care îl preferați;
 • Repetați noul cod PIN pentru confirmare;
 • Finalizați procesul prin metodele standard de autorizare.

Cardul cu suport fizic va fi activ, după setarea codului PIN în maibank.

În cazul în care ați uitat/pierdut PIN-ul setat, modificați PIN codul în maibank, fără a fi necesară reemiterea cardului. Pentru aceasta, selectați opțiunea „Modifică cod PIN” din opțiunile cardului, si urmați pașii similari celor de la setare.

Utilizarea cardului pentru efectuarea plăților, cu introducerea fizică a cardului în POS terminal, va fi posibilă doar după efectuarea unei tranzacții reușite cu contact la orice ATM maib (introducerea fizică în bancomat) și confirmarea cu codul PIN nou setat în maibank (ex. Verificare sold, retragere numerar).

Activarea cardului prin Bancomat si POS terminal:

Pentru a seta codul PIN ai nevoie de codul de activare, pe care îl vei recepționa automat prin SMS de la numărul scurt 6242, în a 3-a zi de la emiterea cardului.

PIN-ul se setează și cardul se activează la bancomatele maib sau POS terminalele din sucursalele/agențiile maib.

Pentru setarea PIN-ului la bancomatele maib, efectuați următoarele:

 • Introduceți cardul în bancomat și selectați limba de comunicare;
 • Introduceți și confirmați Codul de activare recepționat prin SMS, de la numărul scurt 6242;
 • Setați PIN-ul și confirmați repetat PIN-ul introdus;

După setarea PIN-ului cardul se activează automat.

Pentru setarea PIN-ului la POS terminalele din sucursalele/agențiile maib, urmați instrucțiunile angajatului băncii:

 • introduceți PIN cod dorit și confirmați;
 • reintroduceți PIN cod dorit și confirmați;
 • introduceți codul de activare primit prin SMS și confirmați.

După setarea PIN-ului cardul se activează automat

În cazul în care ați pierdut sau nu ați recepționat SMS-ul cu Codul de activare de la numărul scurt 6242, puteți solicita Codul de activare, utilizând una din 3 modalități:

 • Transmiteți un SMS de pe numărul de telefon la numărul scurt 6242, cu indicarea ultimelor 4 cifre ale cardului. SMS-ul nu trebuie să conțină spații libere și alte caractere decât ultimele 4 cifre ale Cardului sau
 • Selectați funcționalul „Codul de activare” în aplicația maibank și indicați numărul de telefon* și ultimele 4 cifre ale cardului deținut. Este cazul pentru clienții noii - deținători de carduri ai Băncii sau
 • Selectați cardul inactiv din lista de carduri în aplicația maibank. Este cazul pentru clienții existenți - deținători de carduri.

Modificarea numărului de telefon la care se expediază SMS-ul cu Codul de activare se efectuează doar la Sucursalele Băncii în baza cererii depuse de Dvs.

Recepționarea codului de activare și Solicitarea codului de activare se efectuează utilizând numărul de telefon indicat în profilul deținătorului desemnat pe numele căruia este emis Cardul în sistemul Băncii.

Atunci când faceți plăți cu cardul în altă valută, este important să înțelegeți cum funcționează procesul de conversie valutară pentru a evita orice confuzie ulterioară. Iată cum se desfășoară acest proces:

Dacă tranzacția are loc în USD, EUR sau MDL, banca utilizează propriul său curs de schimb (cursul valutar pentru operațiuni cu cardul). Suma este blocată la cursul valutar din ziua efectuării tranzacției, iar după primirea confirmării de debitare din partea sistemelor internaționale de plată, debitarea din cont are loc și ea la cursul băncii, dar la valoarea stabilită în ziua acelei debitări (diferența între aceste două operațiuni poate dura până la 30 de zile).

În cazul unei tranzacții în altă valută, suma este inițial convertită USD la cursul de schimb Mastercard sau Visa din momentul tranzacției. Acest lucru permite blocarea temporară a sumei în USD pe contul cardului dumneavoastră. După confirmarea plății de către sistemele internaționale de plată (între 1 și 30 de zile de la data achiziției), se finalizează procesul de plată. Suma blocată anterior este apoi recalculată în USD la cursul de schimb Mastercard sau Visa din ziua retragerii din cont. Ulterior, are loc conversia finală în valuta contului dumneavoastră la cursul comercial al băncii (cursul valutar pentru operațiuni cu cardul) în cazul în care valuta contului este diferită de USD.

Este important să aveți în vedere că suma disponibilă în contul dumneavoastră poate varia. Această variație poate să apară din cauza timpului necesar pentru procesarea informațiilor de către comerciant. Astfel, există posibilitatea ca soldul disponibil în cont să fie depășit în urma conversiei valutare.

Înțelegem că acest proces poate părea complicat, dar suntem aici pentru a vă ajuta să navigați prin el fără dificultăți neașteptate. Dacă aveți orice întrebări sau neclarități, nu ezitați să ne contactați la 1314  sau +373 (22) 025 270 telefon internațional. Echipa noastră este mereu disponibilă să vă asiste și să vă ofere clarificări în legătură cu tranzacțiile dumneavoastră.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok