Maib introduce identificarea biometrică 3D secure pentru a oferi mai multă siguranță la cumpărăturile online

Pentru a contracara practicile de escrocherii întâlnite tot mai frecvent și a proteja clienții săi maib schimbă modalitatea de autentificare a plăților online. De acum înainte, în loc de confirmarea tranzacției prin codul unic primit prin SMS, clienții maib vor utiliza autentificarea biometrică 3D Secure prin aplicația maibank: recunoașterea facială (Face ID) sau amprenta digitală (Touch ID). Escrocii nu mai sunt o amentințare.

3D-Secure este un serviciu atașat cardului și un standard internațional de securitate pentru plățile online, astfel încât riscul de fraudă se reduce la maxim. Noua modalitate de autentificare a achitărilor pe Internet se va activa automat la următoarea tranzacție online.

Pentru a putea efectua plăți online în noul format te rugăm să ai instalată aplicația mobilă maibank de pe telefonul tău.

Cum funcționează autentificarea biometrică?

  1. Accesează site-ul și verifică dacă sistemul de comerț electronic securizat este implementat de comerciant sub denumirea de „Mastercard Identity Check” pentru cardurile de tip Mastercard și „Verified by Visa” pentru cardurile Visa.
  2. Alege produsul dorit, finalizează comanda și completează datele cardului.
  3. Prin intermediul aplicației maibank se va deschide ecranul cu datele tranzacției. Aprobă plata online, selectând cea mai comodă metodă: recunoașterea facială sau amprenta. 
  4. În cazul în care te-ai răzgândit sau nu ai inițiat tranzacția respectivă, o poți respinge din același ecran maibank.

Autentificarea biometrică va fi aplicată inclusiv la achitarea facturilor pentru serviciile comunale, plata serviciilor publice prin MPay sau a altor servicii, prestate de organizații private, pe site-urile de profil.

Pentru a te bucura de plăți securizate, asigură-te că numărul de telefon mobil, utilizat în relația cu banca, este corect și actual. Vezi aici cum să-ți actualizezi datele personale.

E simplu și ușor să efectuezi cumpărături online, utilizând noua metodă de autentificare biometrică prin maibank. Vă dorim o experiență de cumpărături online mai sigură, mai modernă și fără griji

Maib – împreună la nivelul următor.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok