International transfer via SWIFT

MAIB efectueaza transferuri valutare în orice colț a lumii

Întreaga lume
1-2 zile
EUR, USD, MDL, RUB

Caracteristici

text

Detalii

text

Tarife și comisioane

Consultă pagina Tarife și comisioane

Bănci corespondente

Datele bancare pentru transferuri prin SWFT

Instrucţiunile de decontare standard pentru efectuarea transferurilor internaționale în conturile curente/conturile de card deschise la maib sau cu indicarea buletinului.

Pentru transfer în USD

  Pentru transfer în USD Pentru transfer în EUR      Pentru transfer în GBP       
Beneficiary: Numele, prenumele Numele, prenumele Numele, prenumele
Account nr.:¹ Codul IBAN corespunzător numărului de cont Codul IBAN corespunzător numărului de cont Codul IBAN corespunzător numărului de cont
Beneficiary Bank: BC MOLDOVA-AGROINDBANK SA  Denumirea sucursalei
SWIFT: AGRNMD2X
BC MOLDOVA-AGROINDBANK SA  Denumirea sucursalei
SWIFT: AGRNMD2X
BC MOLDOVA-AGROINDBANK SA  Denumirea sucursalei
SWIFT: AGRNMD2X
Correspondent bank: ACC. NR. 890-0223-103
BANK OF NEW YORK  
NEW YORK, USA
SWIFT: IRVTUS3N
ACC. NR. 280 8750
Landesbank Baden-Württemberg
Stuttgart, Germany
SWIFT: SOLADEST
ACC. NR. 83-55.012.470
Raiffeisen Bank International AG
Vienna, Austria
SWIFT: RZBAATWW


 

Frequent questions

Toate băncile, interconectate prin rețeaua SWIFT, primesc un cod de identificare format din 8 sau 11 caractere. Aceasta înseamnă că atunci când trimiți bani în străinătate trebuie să știi codul SWIFT sau BIC, așa cum mai este numit, al băncii unde se face transferul.

Primele patru cifre ale codului SWIFT indică numele băncii, următoarele două reprezintă codul internațional al țării, iar ultimele - codul localității. În cazul în care codul are 11 caractere, ultimele dintre acestea reprezintă o anumită sucursală a băncii.
 

  • Pentru a primi bani din străinătate, trebuie să comunici codul SWIFT persoanei care îi trimite. De obicei, acest cod este indicat pe orice extras de cont, însă îl poți solicita și la orice sucursală maib. 
  • Pentru a efectua un transfer ai nevoie, la fel, de codul SWIFT, pe care îl poți solicita de la beneficiar sau îl găsești pe Internet. De exemplu, poți utiliza platforma Wise  pentru a identifica și a verifica codul SWIFT necesar pentru transfer. 
     

Durata unui transfer SWIFT depinde, în principal, de doi factori. Ora la care inițiezi transferul și valuta în care transferi banii. Transferurile în euro în Zona Unică de Plăți în Euro (plăți SEPA) sunt mai rapide decât cele în alte monede, pentru care poți aștepta între 1 și 3 zile, dar se poate ajunge și la 5. Totuși, ca să scurtezi durata, este bine să inițiezi transferul în prima parte a zilei.

Atunci când faci un transfer internațional de bani, costul final depinde de suma celor trei comisioane percepute: comisionul băncii maib, speza SWIFT și comisionul băncii corespondente. Pentru aceasta din urmă, ai posibilitatea să alegi cum împarți costurile între tine și cel care primește banii, pentru că există trei opțiuni:

  • Opțiunea OUR – comisionul este suportat de cel care inițiază transferul;
  • Opțiunea SHA - comisionul este împărțit între cel care face transferul și cel care primește banii;
  • Opțiunea BEN – comisionul este suportat de cel care primește banii.

SEPA (Single Euro Payments Area) este un sistem de plăți folosit numai pentru plățile în euro fără numerar, disponibil în țările membre UE și în alte câteva state (Elveția, Norvegia și Liechtenstein).

Prin intermediul SEPA, plățile în euro la nivel european sunt procesate mai rapid și mai ușor.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok