Close
Liber card - achitare în rate
Parteneri Promoţii Aplică acum
Deposits
Clasic Clasic+
Capital market services
Capital market services
M@IB Online Info COVID-19
Internet Banking eStatements
Transfer P2P Transfer T2C
MAIB şi Decoraţii.md au inaugurat Scuarul Medicilor – cu drag de medici şi societate, un omagiu pentru viaţă 22.06.2020

MAIB şi Decoraţii.md au inaugurat Scuarul Medicilor – cu drag de medici şi societate, un omagiu pentru viaţă

”Pentru noi, ei sunt EROI” – este mesajul pe care îl adresăm medicilor cu apreciere, recunoştinţă şi gratitudine pentru profesionalismul şi felul în care au grijă de fiecare dintre noi, de cetăţenii acestei ţări.

Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorului medical şi a farmacistului, echipele Moldova Agroindbank şi Decoraţii.md au inaugurat Scuarul Medicilor, un proiect social prin care ne exprimăm aprecierea şi gratitudinea pentru curajul şi profesionalismul de care medicii noştri dau dovadă zilnic şi încurajăm întreaga societate să facă acelaşi lucru. 

De asemenea, prin acest proiect ne dorim o dată în plus să sensibilizăm opinia publică în privinţa responsabilităţii pe care trebuie să o aibă fiecare în stoparea COVID-19. 

“Proiectul Scuarul Medicilor nu este despre Moldova Agroindbank şi nu este despre Decoraţii.md. Scuarul Medicilor este despre recunoştinţa celor câteva mii de angajaţi ai acestor 2 companii pentru profesionalismul, curajul şi lupta continuă pe care o duc medicii noştri împotriva COVID-19”, a declarat Stela Recean, Vicepreşedinte al Comitetului de Conducere al MAIB, la inaugurarea Scuarului. 

“Invităm pe toţi cei care vor trece prin scuar să se oprească pentru câteva momente şi să lase un gând de mulţumire pentru medici. Se zice că energia gândurilor pozitive unificate poate întoarce munţi. Noi ne dorim ca energia recunoştinţei noastre, a locuitorilor Republicii Moldova, să ajungă direct la inimile medicilor, să ştie că suntem alături de ei şi că înţelegem şi apreciem sacrificiul pe care îl fac”, a menţionat Stela Recean. 

La rândul său, Dragoş Musteaţă, Directorul general al Decoraţii.md, a subliniat că Scuarul Medicilor este “un omagiu adus vieţii”. “Scuarul Medicilor este un proiect de suflet şi cu suflet, cu o încărcătură emoţională înaltă. Este un proiect născut din recunoştinţă pentru medici şi care este un omagiu adus vieţii,” a specificat Dragoş Musteaţă, mulţumindu-le lucrătorilor medicali pentru “generozitatea cu care dăruiesc mii şi mii de speranţe la viaţă”. 

Marina Golovaci, Secretar de Stat, Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale a exprimat gratitudine lucrătorilor medicali cu ocazia zilei profesionale. ”Din păcate, ziua de astăzi este umbrită de evenimentele dificile cu care se confruntă întreaga societate, referindu-mă la infecţia cu coronavirus care a afectat întregul glob pământesc. Aceasta nu ne permite să asigurăm sărbătorirea acestui eveniment aşa cum ne-am fi dorit. De aceea sunt extrem de importante atitudinea noastră şi gândurile pe care le dedicăm lucrătorilor medicali – celor care luptă pentru sănătatea oamenilor şi pentru viaţa lor cu preţul nopţilor nedormite, jertfind din viaţa personală, bucurându-se pentru fiecare viaţă salvată şi asumându-şi cicatrici pe inimi în cazul pacienţilor pe care nu au putut să-i ajute. 

Din numele Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale le mulţumesc organizatorilor evenimentului pentru omagiul adus medicilor prin inaugurarea Scuarului Medicilor. Le doresc mulţi ani şi multă sănătate tuturor – atât lucrătorilor medicali, cât şi tuturor cetăţenilor din ţara noastră”. 

Scuarul Medicilor este situat în partea inferioară a străzii pietonale Eugen Doga. Elementul central al proiectului este un cub înconjurat de semisfere – simbol al valurilor vieţii. 

Pietonii şi vizitatorii sunt încurajaţi să lase mesaje de mulţumire medicilor, scriindu-le pe cub. Pe părţile laterale ale elementului central este situată o zonă expoziţională, unde sunt expuse picturi ale copiilor şi studenţilor cu accent pe implicarea medicilor. Pe parcursul proiectului vor fi selectate cele mai reuşite picturi, care vor fi înrămate şi donate ulterior spitalelor implicate în lupta cu COVID. 

Scuarul Medicilor este realizat de noi, Moldova Agroindbank şi Decoraţii.md, cu drag de medici şi societate, omagiu pentru viaţă. 

Vă mulţumim, dragi medici! Vă mulţumim, dragi eroi!