Maib sădește prima pădure din comuna Cruzești. „Ne mândrim că am soluționat o problemă în comunitate”

Pe parcursul a trei ani, în luna noiembrie, echipa maib merge în comuna Cruzești, o suburbie a capitalei, unde plantează mii de copaci pe un deal cu risc sporit de alunecare. Pe 4 noiembrie, circa 150 de angajați ai maib, împreună cu copiii lor, au continuat acțiunile de plantare, care contribuie la întărirea solului erodat, această zonă devenind mult mai sigură pentru oameni.

În acest an, maib a decis să-și extindă suprafața de plantare, astfel încât să acopere un spațiu și mai mare de teren. Locuitorii comunei salută această inițiativă, menționând că în Cruzești nu a existat vreodată o pădure.

„Grija față de mediu este una dintre direcțiile-cheie în activitatea maib. Este parte din politica noastră de responsabilitate socială corporativă. Proiectul acesta a devenit foarte drag nouă. Ediție cu ediție, am reușit să plantăm pădurea maib, aici la Cruzești. La această ediție am plantat circa 2 800 de puieți, de salcâm și arțar. Mai mult, localnicii ne-au spus că aceasta este prima pădure din Cruzești. Ne simțim mândri că am contribuit și mai mult la rezolvarea unei probleme importante de mediu în comunitate”, a menționat Iulia Bogușevschi, Șefa Direcției Comunicare Corporativă, maib.

Înainte de a începe plantarea celor 2 800 de puieți, echipa A.O. „Hai Moldova” a instructat participanții cum este corect să pregătească solul pentru sădirea copacilor și cum să-i planteze corect. 

Totodată, „Hai Moldova” a asigurat echipa maib cu logistica necesară pentru o experiență de neuitat. Eforturile comune au facilitat crearea unui spațiu verde într-o zonă periculoasă, dar care va aduce în viitor mai multe beneficii mediului înconjurător.

„Echipa „Hai Moldova” realizează un proiect care se numește Million Trees Moldova. Astăzi suntem la Cruzești, pe o pantă, pe un teren degradat, erodat și cu un risc înalt de alunecare. Am ales să plantăm pe acest teren pentru a îmbunătăți condițiile de mediu a terenului respectiv și, totodată, de a crea o pădure în comuna Cruzești. Ne bucurăm foarte mult că echipa maib este atât de deschisă, iar cu aportul lor am plantat în total trei hectare de pădure pe acest teren instabil. Având un teren cu risc de alunecare și eroziune, rădăcinile copacilor vor stabiliza solul, vor funcționa ca o fâșie de protecție pentru terenurile agricole”, a explicat Nadejda Cebotari, Președinta A.O. „Hai Moldova”.

La acest teambuilding corporativ am discutat cu participanții de diferite vârste, care ne-au povestit impresiile de la această experiență.

„Este un eveniment foarte frumos, cred că fiecare dintre noi ar trebui să planteze cel puțin un copac în viața lui. Eu am venit pentru prima dată cu fiica mea. Ea a aflat și a văzut cum se plantează corect un copac și că se plantează adânc și nu la suprafață. Sădim încetul cu încetul, nu ne grăbim, facem meticulos treaba noastră ca să plantăm cât mai mulți copaci”, povestește Dorin, angajat maib.

„Eu sunt deja la a treia ediție și îmi place foarte mult pentru că este o experiență foarte interesantă. În primul rând, ajutăm natura ceea ce, totodată, ne ajută și pe noi. Astăzi am cărat apă, am denivelat pământul ca apoi copiii să pună copacul, am tâmbușit pământul. Dacă ar fi mai multe ediții, aș veni la toate”, vorbește cu entuziasm Emil, copilul unei angajate maib.

Prima ediție de plantare a copacilor s-a desfășurat în anul 2021. Atunci, 200 de angajați maib au dat naștere pe harta țării a unei noi zone verzi cu o suprafață de două hectare. Copacii au fost plantați în forma logoului maib, ceea ce în continuare va purta denumirea dată de angajați „pădurea maib”

În cel de-al doilea an, echipa maib a desfășurat încă o acțiune similară în aceeași comună, plantând alți 2 000 de puieți de arțar și salcâm. Menționăm că alegerea speciilor se realizează conform recomandărilor specialiștilor silvici, luând în calcul gradul de eroziune a solului, adaptabilitatea la condițiile locale și de formare a ecosistemului natural.

Pe parcursul celor trei ani de campanie, cu efortul angajaților maib și cu sprijinul AO „Hai Moldova”, au fost sădiți 8 600 de copaci de diferite specii, oferind comunei Cruzești prima pădure din istoria sa, dar și un viitor mai verde pentru generația următoare. 

Sursa: diez.md

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok