Marcarea Zilei Educaţiei Financiare

MOLDOVA AGROINDBANK A CONSEMNAT ZIUA EDUCAŢIEI FINANCIARE PRINTR-O PREZENTARE A PRODUSELOR ŞI SERVICIILOR LA LICEUL PETRU RAREŞ


Moldova Agroindbank susţine iniţiativele sociale ale Băncii Naţionale şi a aderat la activităţile de educaţie financiară a tinerei generaţii. Seria de activităţi desfăşurate sub emblema „Ziua Internaţională a Educaţiei Financiare” se va finaliza cu o conferinţă de totalizare în incinta BNM.
Moldova Agroindbank şi-a adus contribuţia în cadrul acestui eveniment printr-o prezentare exhaustivă a serviciilor şi produselor bancare, organizată pentru elevii Liceului Teoretic „Petru Rareş” din Chişinău.

La întîlnirea cu elevii claselor a 12-a din Liceul „Petru Rareş” Moldova Agroindbank a fost reprezentată de către Tatiana Stroici-Guţu, specialist marketing, Suzana Robu, specialist produse în cadrul Departamentului Carduri, precum şi de doi specialişti ai Filialei nr. 6 Chişinău, aflate în preajma instituţiei de învăţămînt – Tatiana Mihulcea, contabil-şef adjunct, şi Ştefan Cosovan, specialist credite.

Specialiştii băncii au fost plăcut surprinşi de nivelul de pregătire în materie financiară a elevilor Liceului „Petru Rareş”, care s-au dovedit a fi suficient de informaţi asupra produselor şi serviciilor bancare, altor aspecte legate de activitatea financiar-bancară şi social-economice.

Tatiana Stroici-Guţu: „Este deosebit de important ca educaţia financiară a tinerei generaţii să devină o prioritate pentru societate. Este esenţial să-i ajutăm în crearea deprinderilor şi competenţelor de gestiune a propriilor bani, pentru ca într-un final să asistăm la reuşita lor financiară şi implicit să favorizăm creşterea economică. Aceste prezentări ne permit să le suscităm interesul faţă de subiectele financiare, faţă de produsele şi serviciile bancare care îi pot ajuta să atingă independenţa şi securitatea fiananciară şi care într-un final îi va pregăti pentru economia mondială a secolului 21.”

Specialiştii Moldova Agroindbank au abordat în cadrul discuţiilor mai multe subiecte, axîndu-se cu preponderenţă pe serviciile şi produsele bancare destinate tinerilor. Printre acestea putem menţiona cardurile bancare Avanti şi Clic Card, transferurile bancare internaţionale, produsele de economisire şi, nu în ultimul rînd - serviciile bancare electronice reprezentate de una din cele mai inovante platforme de online banking din Republică: M@IB Online.

Este de remarcat faptul că elevii au manifestat un viu interes faţă de produsele de credit, în special faţă de creditele destinate tinerilor din sectorul rural, creditele pentru lansarea afacerilor “Start-up” şi creditele cu proţiuni de grant oferite prin intermediul programelor speciale precum Programului Naţional de Abilitare Economică a Tinerilor (PNAET) etc.

„Cred că întîlnirea liceenilor cu lucrătorii bancari e foarte binevenită fiindcă în condiţiile economiei de piaţă e necesar ca fiecare să conştientizeze importanţa activitaţii financiare şi a întreg sistemului bancar. Prea rar se fac dezbateri cu tinerii. E necesar de explicat avantajele şi posibilităţile produselor bancare prestate de BC „Moldova Agroindbank” SA, e necesar ca fiecare să înţeleagă cît de vitală e colaborarea cu banca, care sunt beneficiile produselor de credit etc. Întîlnirea pe care am avut-o cu tinerii, ne-a permis să punem în dezbatere aceste aspecte şi să iniţiem tînăra generaţie oferindu-le informaţii utile despre instituţiile financiare, utilizarea eficientă a produselor bancare generale şi posibilităţile unice ale serviciilor şi produselor oferite de către BC „Moldova Agroindbank” SA– a menţionat Ştefan Cosovan.

În cadrul acestei întîlniri, elevii au avut posibilitatea să urmărească la direct un procedeu de personalizare a cardurilor bancare Clic Card, de gestionare a mijloacelor băneşti online prin intermediul platformei de Internet şi Mobile Banking şi au obţinut detalii despre procesul de examinare a unui proiect finanţat prin intermediul creditului „Eficienţa Energetică”.

„Cardurile Visa Electron Avanti, cardurile cu design personalizat – Clic Card, dar şi cardul destinat în exclusivitate tranzacţiilor în internet – cardul M@IB Virtual, au fost extrem de apreciate de către elevi. Ei au fost surprinşi de şirul de avantaje şi posibilităţi oferite de cardul pentru tineri Avanti, şi mai mult de faptul că îl pot obţine absolut gratuit. Suntem bucuroşi să oferim aceste produse anume generaţiei tinere. Moldova Agroindbank le oferă carduri bancare speciale şi condiţii avantajoase de utilizare a acestora, contribuind astfel la educaţia lor financiară, la formarea deprinderilor corecte de plată şi de gestiune a banilor.” – a menţionat Suzana ROBU.

La finele acestei întîlniri, elevii Liceului „Petru Rareş” din Chişinău nu au ezitat mult şi au depus deja cereri de emitere a cardurilor Avanti, fiind convinşi de faptul că acest card îi va însoţi oriunde s-ar afla, oferindu-le un plus de siguranţă şi confort.
Desfăşurată sub motto-ul „Partenerul tău financiar” întîlnirea specialiştilor Moldova Agroindbank şi a elevilor din clasele liceale superioare ale Liceului „Petru Rareş” a avut drept scop nu doar iniţierea elevilor în materie de servicii şi produse financiar-bancare, ci şi responsabilizarea acestora la nivel social. Prin participarea specialiştilor băncii la acest eveniment, Moldova Agroindbank şi-a reconfirmat statutul de instituţie bancară inovatoare, inteligentă şi social responsabilă.
  


 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok