Un „Mărţişor” pentru diasporă

Un „Mărţişor” pentru diasporă de la „Banca moldovenilor de pretutindeni”  

„Mărţişorul” s-a încheiat pentru moldovenii din Italia cu un concert inedit la Teatrul Tendastrisce din oraşul Roma, care a fost organizat de către Asociaţia ANIMI, ce reprezintă diaspora moldovenească, şi Ambasada Republicii Moldova în această ţară. Evenimentul a fost susţinut financiar de BC „Moldova Agroindbank” SA - singură bancă din Moldova care a elaborat şi a pus în aplicare un program special destinat concetăţenilor noştri plecaţi peste hotare, întitulat „Banca moldovenilor de pretutindeni”.

Concertul a întrunit sute de moldoveni stabiliţi în Italia care au avut ocazia să savureze piesele interpretate de vedete ale estradei naţionale precum Zinaida Julea şi Vitalie Dani. La concert au fost prezenţi preşedintele Comisiei parlamentare pentru politică externă şi integrare europeană, Igor Corman; Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Italia, Aurel Băieşu; Șeful Biroului pentru Relații cu Diaspora Victor Lutenco, Vicepreședintele Mișcării Creștine a Muncitorilor din Italia, (MCL), Antonio Di Matteo; lideri ai asociaţiilor moldovenilor.

Decizia de a sprijini desfăşurarea acestui eveniment în spirit tradiţional moldovenesc se încadrează în politica promovată de Moldova Agroindbank care are drept scop susţinerea valorilor culturale şi spirituale ale ţării noastre, confirmînd statutul MAIB de bancă prietenoasă tuturor cetăţenilor oriunde s-ar afla.

  

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok