MAIB – promotor al tradiţiilor şi valorilor culturale

Pentru al doilea an consecutiv, BC “Moldova Agroindbank” S.A. a participat la Festivalul Internaţional „Cucuteni International Art Camp 2017”, promovând tradiţiile şi valorile culturale. Evenimentul s-a desfăşurat pe 22 iulie 2017 în satul Ivancea, raionul Orhei.

“Moldova Agroindbank participă activ la educarea comunităţilor locale în spiritul apartenenţei la un spaţiu istoric, social şi cultural, contribuind la conservarea patrimoniului naţional. De aceea, cu o deosebită plăcere am susţinut şi ediţia din acest an a festivalului, care aduce în prim-plan o civilizaţie întreagă, răspândită inclusiv în zona de azi a Republicii Moldova”, a declarat Serghei Cebotari, preşedintele Comitetului de Conducere BC “Moldova Agroindbank” S.A..

Oaspeţii festivalului au admirat obiecte din ceramică tradiţională şi picturi reproduse după cultura Cucuteni-Tripolie, centrul căreia era teritoriul Moldovei contemporane. Exponatele au fost create timp de trei săptămâni de 23 de pictori de excepţie şi maeştri ai ceramicii din 16 ţări.

Doritorii au participat la o serie de master-class-uri de pictură, ceramică, ţesut şi brodat, la lecţii de mânuire a tobelor, iar copiii au luat parte la săpături arheologice adevărate. Totodată, a fost organizat un târg-iarmaroc de către meşterii artizani, precum şi un târg cu bucate şi băuturi autentice.  În cadrul Festivalului a avut loc şi decernarea diplomelor de merit celor 23 de participanţi ai taberei Cucuteni International Art Camp 2017.

Evenimentul a culminat cu un concert de excepţie susţinut de Alex Calancea Band & Guz & Rupt, un fire show spectaculos şi arderea sculpturii imense de ceramic – simbol antic cucutenian al belşugului, semn de venerare a forţelor naturii.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok