Moldova Agroindbank conduce în topul celor mai eficiente bănci din Moldova

BC “Moldova Agroindbank” SA este cea mai eficientă bancă din Republica Moldova, potrivit rezultatelor anului 2016. Constatarea este făcută de Agenţia de Rating şi Evaluare EVM Group (Estimator-VM). În acest fel, MAIB, din nou, şi-a reconfirmat primul loc în topul celor mai eficiente bănci din ţara noastră.
 
Potrivit ratingului, Moldova Agroindbank a deţinut întîietatea şi în sub-clasamentele după indicatorii “Venituri totale” şi “Venit net”. În 2016, banca a înregistrat cele mai mari venituri totale, care constituie 2,2 mlrd. lei, precum şi cele mai mari venituri nete – de 403,5 mil. lei.
 
MAIB a acumulat punctaj maxim din toate cele 11 bănci comerciale din Republica Moldova şi, astfel, şi-a reconfirmat poziţia de lider incontestabil al sistemului bancar.
 
De menţionat că Moldova Agroindbank a finalizat anul 2016 cu cele mai bune rezultate financiare. Astfel, banca deţine active în valoare de 19,74 mlrd. lei, credite de circa 10,77 mlrd. lei şi depozite în sumă totală de 15,43 mlrd. lei.
 
Notă: Agenţia de Rating şi Evaluare EVM Group (Estimator-VM) activează pe piaţă din 2001 şi are în portofoliul său proiecte de evaluare şi consultanţă a unui număr mare de companii renumite atît din ţară, cît şi de peste hotare, instituţii de stat, organizaţii internaţionale, etc. Echipa Agenţiei este compusă din specialişti de înalt nivel şi cu o bogată experienţă în domeniu. Evaluările Grupului se efectuează în baza unor calcule, proceduri şi instrumente analitice în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu. 


Vedeţi prezentarea grafică a Clasamentului de eficienţă pentru Băncile Comerciale din Moldova, anul 2016 (Sursa www.evm.md):
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok