Caravana de Crăciun - din nou la drum !

CARAVANA DE CRĂCIUN A PORNIT DIN NOU LA DRUM!

BC „Moldova Agroindbank” SA şi Fundaţia de Caritate pentru Copii „Clipa Siderală” au anunţat startul acţiunii de binefacere, prilejuite de sărbătorile de iarnă „Caravana de Crăciun”, ediţia 2013.
 
Începănd cu 12 decembrie şi pînă pe 21 decembrie, zilnic, de la ora 9:00, din Piaţa Marii Adunări Naţionale porneşte autocarul „Caravanei de  Crăciun”, grăbindu-se să aducă sărbătorile de iarnă în sufletele copiilor din cele mai îndepărtate localităţi din ţară. Pentru ca drumul să fie cu noroc, la startul Caravanei are loc un program artistic ales, ce include o poveste în care personajul principal este Moş Crăciun. Mai mult, pe lîngă povestea prezentată se mai prezintă mici spectacole pregătite de elevi, de colective artistice, se fac cadouri şi surprize. Organizatorii şi-au propus ca în acest an „Caravana de Crăciun” să ajungă la cei aproape 3200 de copii aflaţi în dificultate din 20 de centre raionale şi sate din întreaga republică.

„Pentru noi, „Caravana de Crăciun” are o semnificaţia aparte, pentru că reuşeşte să aducă în viaţa mai multor copii aflaţi în condiţii dificile clipe de lumină magică, siderală. Nutrim sentimente de satisfacţie morală deosebită, aducînd mai multă căldură în sufletele lor,” - astfel a comentat acţiunea fundaţiei „Clipa Siderală” Serghei CEBOTARI, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank”.

Caravana de Crăciun se află la cea de-a 17-a ediţie. Anual, caravana ajunge în cele mai îndepărtate localităţi din toată ţara, vizitînd internate, case de copii, şcoli rurale, penitenciare pentru minori. Caravana este escortată de colaboratorii Inspectoratului Naţional de Patrulare care organizează instruiri cu privire la siguranţa în trafic. Printre partenerii Caravanei de Crăciun sînt, de asemena, Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport a mun.Chişinău, Inspectoratul Naţional de Patrulare.

 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok