Evenimentul “Profesionişti şi Debutanţi"

Şcoala MAIB  Profesionişti şi Debutanţi

Banca s-a implicat în organizarea celei de-a 4-a ediţii a evenimentului “Profesionişti şi Debutanţi” (Job Shadow Day), care are drept scop orientarea profesională a absolvenților din Republica Moldova. Evenimentul este organizat de către Asociaţia Obştească Junior Achievement Moldova, în colaborare cu Ministerul Educației, Fundația „Familia Sturza” și Academia de Studii Economice din Moldova. MAIB a contribuit financiar la organizarea evenimentului, dar şi prin „angajarea” la bancă a cinci tineri din liceu cu aspiraţii de afirmare profesională.

Astfel, printre cei care au avut stagiu de practică la Moldova Agroindbank, pe 29 noiembrie, au fost Nicolae Friniuc, cl. XII, Liceul Teoretic „V. Alecsandri”, or. Ungheni; Ion Albu, cl. XI, Liceul Teoretic „N. Casso”, r-l. Sîngerei; Cătălina Grosu, cl. X, Colegiul Național de Comerț al ASEM, or. Chișinău; Iulian Lîsîi, cl. XII, Liceul Teoretic „M.Eminescu”, or. Chișinău, precum şi Victor Lungu, cl. X, Colegiul Financiar-Bancar, or. Chișinău.

Cei cinci practicanţi au fost plasaţi în cîmpul muncii la Departamentul Resurse Umane şi Organizare, la Direcţia Operaţiuni cu Clienţii la Centrala Băncii şi la Filiala nr. 32 Chişinău.

Aceştia au devenit „umbra” cîtorva angajaţi ai Moldova Agroindbank şi au văzut „pe viu” ce presupun anumite specialităţi din domeniul bancar, au aflat despre responsabilităţi şi munca în echipă. Pe viitor ei se vor putea orienta mai ușor în cariera profesională.

Job Shadow Day reprezintă deja un exemplu de bună practică la nivel internaţional, în parteneriatul dintre comunitatea de afaceri şi mediul educaţional, şi se desfaşoară anual în mai multe ţări din Europa, în SUA, Canada şi Japonia. În Republica Moldova, acesta reprezintă un parteneriat între comunitatea de afaceri şi tineri din liceu cu aspiraţii de afirmare profesională. MAIB participă al doilea an consecutiv la Job Shadow Day, fapt pentru care organizatorii i-au adresat cuvinte de recunoştinţă aparte.

„Ne bucurăm mult că BC “Moldova Agroindbank” SA a fost una dintre companiile participante la evenimentul “Profesionişti şi Debutanţi”. Vă mulțumim pentru interesul și implicarea. în formarea viitorilor profesioniști, în educarea şi formarea tinerei generaţii”, se spune în mesajul adresat conducerii băncii de către Junior Achievement Moldova.

 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok