​​​Vânzarea pachetului de 41,09% acţiuni emise de BC “Moldova Agroindbank” SA

La data de 02.10.2018, a avut loc licitaţia „cu strigare” pe piaţa reglementată a Bursei de Valori a Moldovei, anunţată de Agenţia Proprietăţii Publice. 

În cadrul licitaţiei, Guvernul Republlicii Moldova prin intermediul Agenţiei Proprietăţii Publice a vândut 426 365 acţiuni emise de BC „Moldova Agroindbank” SA, ceea ce constituie 41,09% din capitalul social al băncii.

Pachetul a fost procurat de compania HEIM Partners Limited – un consorţiu internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare, Horizon Capital şi AB Invalda INVL. 

Comentând vânzarea pachetului de acţiuni, Serghei Cebotari, Preşedintele Comitetului de Conducere al MAIB, a menţionat: „Tranzacţia este un ultim pas în procesul de soluţionare a chestiunii transparenţei acţionarilor. Achiziţia acţiunilor de către instituţii financiare internaţionale cu o reputaţie ireproşabilă va aduce beneficii tuturor stakeholder-ilor băncii şi va avea un impact favorabil asupra imaginii băncii atât pe plan local cât şi internaţional.” 

„Sunt convins că principiile de guvernanţă corporativă respectate de managementul băncii până în prezent, precum şi rezultatele temeinice şi creşterea continuă înregistrate de bancă în pofida dificultăţilor din ultimii 5 ani, vor permite instituţiei să treacă fără dificultate la o nouă etapă de dezvoltare odată cu venirea noilor acţionari,” a mai spus Serghei Cebotari. 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok