Cîştigătorii concursului „Scrisoare mamei” au dedicat mesaje emoţionante celei mai scumpe fiinţe

În cadrul concursului naţional de poezie „Scrisoare mamei”, ediţia a III-a au participat 2 mii de elevi din clasele gimnaziale şi liceale, vorbitori de limbă română şi limbă rusă. Anul acesta concursul a fost desfăşurat cu suportul nemijlocit al BC „Moldova Agroindbank” SA, care a dorit să-şi aducă contribuţia la buna desfăşurare a acestei acţiuni deosebite şi nobile.

Gala laureaţilor a fost organizată sâmbătă, pe data de 23 aprilie, în incinta Bibliotecii Academiei de Ştiinţe a Moldovei. În cadrul evenimentului, învingătorii concursului au citit „scrisorile în versuri” dedicate mamei, în faţa publicului. Cei prezenţi, au menţionat că poeziile au fost emoţionante, cu un mesaj profund şi pătrunzător.

Pentru desemnarea cîştigătorilor au fost create două comisii (limba română şi limba rusă), formate din profesori universitari, academicieni, jurnalişti, scriitori şi cercetători ştiinţifici. Astfel, cu suportul MAIB, au fost înmînate 12 premii de bază, repartizate între partu categorii de participanţi (gimnaziu/liceu; limba română/limba rusă) şi au constituit: locul I – 2 000 de lei; locul II – 1500 de lei; locul III – 1000 de lei. Pe lângă premiile de bază, au fost oferite încă 150 de menţiuni sub formă de diplome, premii băneşti sau cadouri.

În cadrul ceremoniei de desemnare a cîştigătorilor, BC “Moldova Agroindbank” SA i-a fost decernată o „Diplomă de recunoştinţă pentru munca prodigioasă, susţinerea şi implicarea activă în organizarea concursului naţional de creaţie literară „Scrisoare mamei”, ediţia a III-a”. În acest mod, MAIB demonstrează din nou predispunerea şi deschiderea pentru a susţine proiectele culturale, care produc un impact puternic asupra societăţii.

Acţiunea a fost organizată de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a Consiliului municipal Chişinău, Academia de Ştiinţe a Moldovei, Platforma Socrate şi Facultatea de Litere de la USM.

Mai multe informaţii referitor la desfăşurarea concursului găsiţi pe adresele: https://www.facebook.com/scrisoaremamei sau www.chisinauedu.md.
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok