Comunicat de presă

BC “Moldova Agroindbank” SA informează că a fost lansată prima etapă de implementare a proiectului de reconstrucţie a clădirilor aferente complexului hotelier “Codru”, în care va fi reamplasat Oficiul Central al băncii.

Lucrările de proiectare şi elaborare a documentaţiei tehnice a proiectului de execuţie sunt efectuate de compania SC “EMS-AC GRUP” SRL, care a fost selectată în baza unui concurs public, la care au participat opt companii de proiectare, dintre care două sunt din România.

Arhitectul-şef al proiectului este Valeriu Grişco, care are o vastă experienţă în domeniu. Anterior, Valeriu Grişco a proiectat aşa edificii cunoscute, precum Centrul Comercial “Grand Hall”, Centrul Comercial “Atrium”, Hotelul “Jumbo”.

În procesul executării lucrărilor, “EMS-AC GRUP” va colabora cu compania de proiectare “Constyle Pro” din Federaţia Rusă, în portofoliul căreia sunt mai multe proiecte de anvergură care ţin de oficii bancare, inclusiv proiectarea şi construcţia Oficiului Central, a Centrului de Date şi clădirilor mai multor filiale ale Sberbank, proiectarea Oficiului Central al băncii VTB24 şi a clădirilor Oficiilor centrale şi filialelor altor bănci din Federaţia Rusă.

Specialiştii au efecutat deja expertiza tehnică a clădirilor, precum şi cercetările inginer-geologice necesare pentru proiectare. Totodată, s-a elaborat o schiţă preliminară a design-ului exterior, care urmează a fi definitivată şi, ulterior, supusă aprobării în cadrul băncii. În prezent, sunt în proces de elaborare şi perfectare documentele necesare pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor pentru iniţierea lucrărilor de reconstrucţie propriu zise.

În noul Oficiu Central al Moldova Agroindbank vor fi create condiţii prielnice de muncă pentru aproximativ 950 de angajaţi. Pe lângă spaţii pentru oficii, sediul va dispune şi de o sală de conferinţă pentru circa 300 de locuri, spaţii pentru Centrul de instruire al băncii, parcare subterană, o cantină pentru 150 de persoane, zone de odihnă, precum şi alte spaţii, destinate activităţii eficiente şi comodităţii angajaţilor.

Potrivit proiectului, reconstrucţia edificiilor existente se va realiza, astfel încât să fie îmbinat armonios design-ul modern cu aspectul istoric.
Lucrările de reconstrucţie a clădirilor vor demara în iunie 2017.

Schimbarea Oficiului Central este un pas firesc, luând în considerare cerinţele unei bănci moderne, dinamice, aflate în continuă dezvoltare. Datorită extinderii rapide din ultimii ani a Moldova Agroindbank, spaţiile alocate sediului central au devenit treptat subdimensionate în raport cu nevoile existente, fiind totodată dispersate în câteva locaţii în diferite sectoare din mun. Chişinău, iar amplasarea tututor departamentelor Centralei într-o unică locaţie va permite eficientizarea proceselor manageriale, fapt care se va traduce într-o calitate crescută a serviciilor, care sunt oferite clienţilor.
 
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok