Cursuri de educaţie financiare acordate de Moldova Agroindbank

Moldova Agroindbank s-a  implicat în activităţile de educaţie financiară a tinerilor, pentru îmbunătăţirea nivelului lor de cunoaştere a mediului financiar, precum şi pentru a le oferi instrumentele şi inspiraţia necesare în vederea modelării propriului viitor.

În perioada 27 martie – 2 aprilie 2017, în cadrul Săptămânii Internaţionale a Educaţiei Financiare, specialiştii MAIB au susţinut ore de educaţie financiară în mai multe instituţii de învăţământ din Chişinău, împărţind din experienţa lor profesională. 
Reprezentanţii Moldova Agroindbank au făcut o prezentare pentru liceeni şi profesori despre produsele şi serviciile bancare, paşii necesari pentru accesarea unui credit sau a unui depozit, oportunităţile de economisire şi investire, avantajele cardurilor bancare şi a plăţilor în numerar, etc. Liceenii şi profesorii, la rândul lor, s-au arătat interesaţi de deschiderea unui cont bancar, transferul de bani din străinătate, condiţiile de acordare a creditelor, rata dobânzilor la depozite, oportunităţile oferite de Internet Banking, etc. Seminarele au fost organizate în liceele teoretice “Hyperion”, “Mihai Viteazul”, “Ion Creangă” şi “Vasile Alecsandri”.
La fel, în filiala Nr.18 a fost organizată săptămâna uşilor deschise, în cadrul căreia doritorii au avut posibilitatea să facă cunoştinţă cu activitatea instituţiei, li s-a arătat cum se deosebeşte o bancnotă falsă de una autentică, precum şi li s-a oferit o posibilitate unică de a vedea în ce condiţii se păstrează Tezaurul Filialei.

Totodată, Moldova Agroindbank provoacă  tinerii la un concurs pe Facebook! În cadrul seminarelor educative doritorii şi-au făcut un selfie pe fundalul bannerului GMW, după care poza au plasat-o pe profilul său din Facebook, etichetând @Moldova Agroindbank şi folosind hashtag-urile #GMW2017,  #MoldovaAgroindbank. O altă opţiune de a participa în concurs presupune găsirea pe pagina oficială a MAIB logotipul GMW, realizarea unui PrintScreen a paginii şi plasarea acestuia pe profilul de Facebook a băncii, cu menţiunea @Moldova Agroindbank şi hashtag-urile #GMW2017,  #MoldovaAgroindbank. În ambele cazuri este necesar de a da „Like” paginii oficiale de Facebook a Moldova Agroindbank.Câştigătorii, desemnaţi în data de 5 aprilie 2017, vor primi de la MAIB unul din cele 8 premii. 

Săptămâna Internaţională a Educaţiei Financiare este o mişcare internaţională civică care îşi propune să îmbunătăţească abilităţile, cunoştinţele şi independenţa financiară a tinerilor din toată lumea. Prima ediţie în Republica Moldova a avut loc în 2013. În acest an, Săptămâna Internaţională a Educaţiei Financiare s-a desfăşurat sub egida Băncii Naţionale a Moldovei şi organizaţiei Child and Youth Finance International.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok