Experţii confirmă transparenţa MAIB

BC „Moldova Agroindbank” SA a atins un nivel înalt al transparenţei acţionarilor, arată un studiu al experţilor în domeniul financiar-bancar.
Potrivit Ratingului transparenţei băncilor din Moldova, efectuat de către Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”, MAIB a atins  unul dintre cele mai înalte nivele la capitolul transparenţei, acumulînd patru din cele cinci puncte maxim posibile. Calificativul atribuit arată „nivelul înalt de transparenţă - existenţa unui volum semnificativ de informaţie despre majoritatea acţionarilor băncii”.

Autorii au ţinut să menţioneze că băncile supuse analizei au manifestat un interes şi o deschidere destul de mare în procesul de cooperare pentru elaborarea ratingului. „Iar acest lucru înseamnă că sistemul bancar doreşte o schimbare continuă în bine, lucru important, inclusiv, în contextul procesului de aderare la Basel III”, spun experţii.

Moldova Agroindbank apreciază rezultatele analizei transparenţei acţionarilor drept rezultat al eforturilor depuse de bancă, în special de Comitetul de Conducere şi Consiliul băncii, în vederea asigurării unei guvernări corporative eficiente, transparentizării acţionarilor, conformării celor mai bune practici bancare.

În prezent, Moldova Agroindbank este în proces de implementare a celei de-a doua etape de reforme, orientate spre restabilirea încrederii depline faţă de sistemul bancar, inclusiv faţă de MAIB ca bancă sistemică pentru Republica Moldova. 

Notă: Ratingul transparenţei acţionarilor din băncile comerciale din Republica Moldova este elaborat de Expert-Grup  în baza informaţiilor disponibile pe paginile web ale băncilor comerciale la 31 iulie 2016, precum şi a altor informaţii publice.

04.08.2016

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok