La 25 de ani ai lor, MAIB şi Comitetul Olimpic se mobilizează pentru cel mai sportiv eveniment al ţării

Două instituţii legendare pentru ţara noastră - Moldova Agroindbank şi Comitetul Naţional Olimpic şi Sportiv  îşi marchează în acest an cea de-a 25-a aniversare de la fondare. Cu acest prilej MAIB şi CNOS totalizează şi colaborarea lor olimpică de peste două decenii. Unul din principalele evenimente comune tradiţionale este cel mai sportiv eveniment anual - Olympic Fest, care va avea loc sîmbătă, 21 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu începere de la ora 15:00. Festivalul se va desfăşura la noi în ţară pentru a 25-a oară consecutiv şi traditional evenimentul este susţinut de Partenerul General al mişcării olimpice autohtone - BC “Moldova Agroindbank” SA.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă Preşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Nicolae Juravschi a declarat că sîmbăta se aşteaptă un număr record de participanţi: “Cu ocazia acestui eveniment s-au confecţionat 15.000 de tricouri. Fiecare participant va beneficia de acest tricou. Dorim ca impactul acestui eveniment să fie în primul rînd pentru a populariza mişcarea sportivă. Activitatea evenimentului va avea anume acest generic pentru promovarea unui mod sănătos de viaţă, pentru promovarea sportului, a mişcării olimpice în Moldova.”
MAIB se implică anual în acest proiect sportiv grandios atît în calitate de Sponsor, cît şi de participant. Şi în acest echipa băncii va ieşi în PMAN pentru a se alătura cursei. Tradiţional, va participa şi echipa de fotbal a băncii.   

„Cursa Olimpică este cel mai popular eveniment olimpic şi sportiv al anului. Acesta întruneşte în centrul capitalei mii de oameni de toate vîrstele şi profesiile. Astfel, ne mobilizăm cu toţii pentru a promova modul sănătos de viaţă, precum şi valorile olimpice şi parolimpice.  Mulţumim Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv pentru acest parteneriat frumos şi durabil. Nu ştiu dacă există o altă companie privată care ar avea o colaborare atît de îndelungată cu Comitetul. În anul în care atît Moldova Agroindbank, cît şi Comitetul Olimpic îşi  sărbătoresc cei 25 de ani de la fondare, totalizăm şi colaborarea noastră olimpică de peste două decenii. În numele Moldova Agroindbank exprim încrederea că acest parteneriat va continua mulţi ani înainte!”, a spus la conferinţa de presă Galina Vasiliţa, şef al Departamentului Marketing MAIB.

La rîndul  său, Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, a menţionat că este foarte important de investit în dezvoltarea tineretului şi promovarea unui mod sănătos de viaţă.
“Olympic Fest reprezintă o platformă în care cei care fac sportul de performanţă şi cei care practică sportul ca o abilitate sau în mod individual se pot uni pe această platform comună. Vrem să încurajăm ca toţi cetăţenii să profite de acel drept de a face sport. Sportul de masă este un element care stabileşte conţinutul unei naţiuni”, a precizat ministrul.

Momentul cheie al Festivalului Olimpic va fi cursa tradiţională pe o distanţă de 3,5 kilometri, care va începe la ora 16:00.
Totodată organizatorii au precizat că în cadrul evenimentului persoanele, indiferent de vîrstă sau pregătirea fizică, îşi vor putea încerca puterile la 20 de probe sportive, printre care scrimă, taekwondo, fotbal, badminton, karate sau box.

Organizatorii nu au uitat nici de tinerele mămici, care vor putea participa în cadrul unei curse cu cărucioarele. În acelaşi timp, copii vor avea parte de numeroase activităţi distractive. Olympic Fest se va încheia la 20:00 cu un concert muzical de excepţie.
Postul de televiziune Publika TV va transmite evenimentul live.

Notă: Olympic Fest – 2016 ţine să stimuleze stilul de viaţă sănătos în rîndul populaţiei, dar şi, totodată, să-i încurajeze pe sportivii care vor reprezenta Republica Moldova la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro. Este de menţionat că Festivalul Olimpic se organizează deja al 25-lea an consecutiv. În cadrul ediţiei din anul trecut au participat peste 25 mii de persoane.

Accesaţi linkul pentru a urmări conferinţa de presă:  CONFERINŢA DE PRESPĂ
 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok