MAIB oferă mai multe oportunităţi de dezvoltare pentru tinerii antreprenori

Tinerii antreprenori pot obţine împrumuturi de până la 700 mii de lei în condiţii preferenţiale de la BC”Moldova Agroindbank”SA! Banca oferă noi soluţii avantajoase de finanţare a investiţiilor în sectorul agricol şi non-agricol prin intermediul Programului Rural de Rezilienţă Economico-climatică Incluzivă  (IFAD-VI /Tinerii Antreprenori). 
                                                              
Creditul se acordă cu porţiune de grant în mărime de 40% din suma împrumutului, adică maximum 280 mii de lei.
 
Avantaj dublu pentru beneficiarii de credite care au participat anterior în cadrul programelor IFAD V, PNAET, PARE 1+1, PASET 1 şi PASET 2 acum, aceşti clienţi sunt eligibili pentru finanţare repetată cu porţiune de grant, dacă vor solicita  mijloace pentru extinderea afacerii de la producere la procesare sortare împachetare marketing.
 
O facilitate destul de importantă este faptul că în cazul resurselor RISP  şi FIDA (refinanţare), dobânda pentru porţiunea de grant nu se aplică, iar în cadrul Programelor IFAD-V şi IFAD-VI, banca nu o va aplica nici în cazul când porţiunea de grant devenite rambursabilă
 
Vor fi finanţate investiţiile ce ţin de dezvoltarea activităţilor rurale  şi aferente agriculturii, cum ar fi  producerea, recoltarea, păstrarea fructelor, legumelor în teren protejat şi câmp deschis, producerea produselor de origine animală, inclusiv procurarea animalelor de prăsilă, a echipamentului şi utilajelor pentru dezvoltarea fermei, sortarea, procesarea şi ambalarea produselor agricole,  construcţia halelor de depozitare şi păstrare la rece a produselor agricole, activităţi neagricole.
 
Alte beneficii sunt dedicate beneficiarilor Programelor IFAD V şi IFAD VI, care au efectuat cheltuieli de promovare, le vor fi rambursate 50% din cheltuielile eligibile, dar nu mai mult de 50 mii lei. Granturile respective vor fi disponibile doar în anul 2017, fără reluare ulterioară în IFAD VI.
 
 
Notă: Moldova Agroindbank este instituţia financiară participantă în programul PNAET, cu cel mai mare număr de proiecte finanţate – 877 de beneficiari, sau 52,3% din numărul total de sub –proiecte finanţate.  Deasemeni, MAIB acordă o atenţie sporită tinerilor antreprenori, susţinând diverse proiecte sociale pentru încurajarea participării acestora în proiecte de business.    

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok