MAIB şi-a consolidat substanţial poziţia de lider în Clasamentul eficienţei bancare

Pe parcursul trimestrului I al anului curent, BC „Moldova Agroindbank” SA şi-a consolidat substanţial poziţia de lider în Clasamentul eficienţei bancare.
Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei de Rating şi Evaluare EVM Group (Estimator-VM), MAIB a înregistrat cel mai mare punctaj la indicatori precum Venituri totale, Venit net şi ROE (rentabilitatea financiară), situîndu-se  ferm pe prima poziţie în topul clasamentului. Mai exact, MAIB a obţinut, în perioada de raportare, venituri totale maxime - de peste 566,1 mln lei, un venit net de mai bine de 183,9 mln lei, precum şi cel mai performant indicator al ROE (6,12%).

MAIB nu doar şi-a menţinut primul loc în Top, ci şi a continuat devansarea concurenţilor. Decalajul BC „Moldova Agroindbank” SA faţă de banca de mai jos din clasament, s-a mărit comparativ cu situaţia de la finele anului trecut.

Clasamentul eficienţei bancare din RM este elaborat de către EVM în baza datelor financiare dezvăluite public de băncile comerciale din Moldova (trimestrul I anul 2016), în conformitate cu legislaţia în vigoare. Metodologia aplicată la elaborarea acestui top este fixată pe 5 indicatori de eficientă (venituri totale, venit net, ROE, ROS şi rotaţia activelor).

Clasamentul de eficienţă pentru Băncile Comerciale din Moldova, Trimestrul I anul 2016:
 http://www.evm.md/public/Clasamente/Ranking%20eficienta%20BCA%20tr%20I%202016ro.pdf

Poziţia de lider a BC „Moldova Agroindbank” SA se datorează, mai întîi de toate, credibilităţii mari de care se bucură instituţia, în calitate de bancă sigură şi puternică, spectrului larg de produse şi servicii prestate, dar şi a profesionalismului şi eficienţei înalte a personalului băncii, care este competent şi receptiv la toate doleanţele clienţilor.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok