Moldova Agroindbank în topul celor mai mari bănci din CSI, potrivit Ria Rating

Agenţia internaţională Ria Rating* a inclus BC”Moldova Agroindbank”SA în topul celor mai mari bănci din CSI, conform clasamentului efectuat anual, după doi indicatori: profit şi active. Studiul a fost efectuat în 2016, conform rezultatelor înregistrate de bănci la 31.12.2015.

Conform datelor publicate de Ria Rating, MAIB este unica bancă din Moldova, care se regăseşte în clasamentul Top 100 cele mai profitabile bănci din CSI”, fiind plasată pe locul 68, cu un profit înregistrat în mărime de $20 milioane. Clasamentul integral poate fi vizualizat urmînd link-ul: http://vid1.rian.ru/ig/ratings/rating_bank_TOP200_2016_Profit.pdf

În „Top 200 bănci din CSI”, clasamentul celor mai mari bănci din CSI după volumul activelor, Moldova Agroindbank este remarcată al treilea an consecutiv, fortificîndu-şi substanţial poziţia. Astfel, doar în ultimii doi ani banca a urcat cu aproape 50 de poziţii. În 2014 MAIB se situa pe locul 189, iar deja în 2016 banca ocupă poziţia 140. În rating, MAIB s-a plasat cu mult înaintea altor două bănci ajunse în acest clasament din Moldova. Clasamentul integral poate fi vizualizat urmînd link-ul:  http://riarating.ru/infografika/20160928/630040847.html

La finele anului 2015 (perioada evaluată de experţii RIA Rating), volumul activelor BC „Moldova Agroinbank” SA a constituit cca $0,93 mlrd. Topul celor mai puternice bănci din CSI arată că MAIB deţinea o cotă de 26,4% din totalul activelor pe sistem în Republica Moldova, ceea ce este cu 10,4 p.p. mai mult comparativ cu anul 2014.

La aprecierea celor mai mari bănci din CSI s-a ţinut cont de volumul activelor pe care l-au înregistrat băncile, creşterea capitalului şi cota la active total pe sistemul din ţară. Astfel, din totalul de 1000 bănci din statele CSI, în Top au fost incluse 200 cele mai puternice bănci comerciale din ţările – membre sau ex-membre ale CSI: Azerbaidjan, Armenia, Federaţia Rusă, Moldova, Georgia, Kazahstan, Belarus, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan.
Apercierile înalte acordate de către experţii străini în baza indicilor concreţi de performanţă, confirmă statutul de lider al MAIB, care deţine ferm prima poziţie în sistemul bancar autohton după pricipalii indicatori de activitate: active, credite nete, depozite, profit, etc.

*) RIA Rating este o agenţie universală de rating specializată în evaluarea situaţiilor financiare ale companiilor, băncilor, regiunilor, ramurilor din zona ţărilor CSI.

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok