Serghei CEBOTARI, Preşedinte MAIB: “Ajutăm tinerii să-şi valorifice dreptul fundamental la educaţie”

Centrul de Informaţii Universitare şi BC Moldova Agroindbank SA au anunţat cei 50 de finalişti ai Programului „Burse pentru Viitorul Tău!”, ediţia a III-a. Cîştigătorii burselor au fost selectaţi de către Comisia Independentă de Experţi din totalul de  113 de participanţi - studenţi de la anul I şi II de studiu, secţia zi, de la 13 instituţii de învăţămînt superior din ţară.
 
Cei 50 de deţinători ai „Bursei pentru Viitorul Tău!” din actuala ediţie au beneficiat de burse a cîte 5000 de lei, oferite de MAIB şi care au fost transferate pe cardurile bancare ale tinerilor cîştigători. Beneficiarii burselor sînt studenţii cu o condiţie socială mai dificilă, dar cu performanţe academice bune*. Valoarea bursei acoperă cheltuielile ce ţin de efectuarea studiilor, inclusiv taxa de studii, cheltuiele legate de cazare, masă, procurarea rechizitelor de studiu ş.a.  În acest mod Moldova Agroindbank doreşte să încurajeze studenţii talentaţi şi ambiţioşi în avansarea lor profesională şi să contribuie la crearea unor condiţii optime de studii şi de dezvoltare pentru toţi tinerii din ţară.   
 
Programul „Burse pentru Viitorul Tău!” a fost lansat acum trei ani la iniţiativa Preşedintelui Comitetului de Conducere al BC „Moldova Agroindbank” SA, Serghei CEBOTARI, complementînd un alt program educaţional de nivel naţional al  MAIB - „Burse de Merit” care şi-a aniversat recent jubileul de 20 de ani.  
 
Serghei CEBOTARI, Preşedintele Comitetului de Conducere al BC Moldova Agroindbank SA: „Obiectivele Programului  „Burse pentru Viitorul Tău!” sînt asigurarea unui acces echitabil la studii universitare şi susţinerea materială în obţinerea educaţiei de calitate tuturor tinerilor din Republica Moldova, indiferent de situaţia socială sau de locul unde s-au născut. Oricine are dreptul la un viitor sigur prin educaţie, iar Moldova Agrondbank ajută tinerii să-şi valorifice acest drept fundamental. Implicarea MAIB  în proiectele sociale este un proces firesc, deoarece nu sîntem indiferenţi faţă de mediul social în care activăm, iar proiectele în vizorul cărora sînt tinerii - au prioritate”. 
 
Angela MUŞET, Directorul Centrului de Informaţii Universitare: „An de an, tot mai mulţi tineri se bucură de suportul generos oferit de către partenerul nostru fidel Moldova Agroindbank, care manifestă un spirit civic activ prin susţinerea continuă a studenţilor talentaţi ce provin din medii social-vulnerabile, dar care aleg să le depăşească şi dau dovadă de sârguinţă şi motivaţie întru obţinerea studiilor superioare. Astfel, acest proiect social de valoare susţine tinerii studioşi şi le oferă şansa la un viitor mai bun, prin facilitarea accesului la studii şi acoperirea necesităţilor aferente. Această bursă nu doar îi susţine în activităţile cotidiene, dar îi motivează să obţină noi performanţe atât academice, cât şi extracurriculare, performanţe care reprezintă o investiţie inestimabilă în viitoarea lor carieră, dar şi prosperarea ţării”.
 
_______________________________________________________________________________________________________________________
*Grupul ţintă al iniţiativei în cauză sunt tinerii  care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilităţi, tineri atât din zonele urbane, cât şi din cele rurale. 

 

Acest site folosește cookies. Prin continuarea navigării, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.

Ok